















BlackBerry üreticisi Research In Montion (RIM), en yeni telefonunu ocak 2013'te tanıtıcağını açıklamıştı.
Fakat telefonun fotoğrafları ve videosu internete sızdırıldı. edinilen bilgiye göre bu bilgileri birçok kez internete bilgi yaymasıyla adını duyurmuş Vietnammerkezli teknoloji bloğu Tinh'te ortaya çıktı.
Telefonun özellıkleri hakkında çok fazla bilgi bulunmuyor. Görüntünün yayıldığı internet sitelerinde ise telefon, tasarımıyla phone 5'i anımsattığını belirtiyor.I
Iphone gibi yuvarlak köşelere sahip olan BB’nin farkı, arka microSIM ve microSD kart girişi de içermesi.
Arka panelin arkasındaki kısımda aynı zamanda NFC (Yakın Alan iletişimi) anteni ve 1800 mAh batarya yer alıyor.
L serisinin tasarımında göze çarpan bir diğer özellik, oynat/durdur fonksiyonl geçiş tuşuna sahip olması.
Ses ayarı tuşu telefonun sağ kenarında, micro USB ve micro HDMI bağlantıları ise sol tarafında yer alıyor.
Yeni telefonun en gelişmiş yazılımları ve uygulamaları bulundurmak istenen RIM, hafta içinde BlackBerry 10 işletim sisteminin beta versiyonunu yayımladı. İşletim sistemi, C/C++, Qt ve HTML5 geliştiricilerine sunuldu.
İşte BlackBerry BB10'un ilk görüntüleri
İşte BlackBerry BB10'un ilk görüntüleri