Bugün Gazetesi'nden İslam'da beddua yazısı

Bugün Gazetesi'nden İslam'da beddua yazısı

Son günlerdeki beddua tartışmaları üzerine Bugün Gazetesi "Peygamberimizin hayatında bedduaya yer var mı?" başlıklı bir yazı yayımladı.

HADİSLER ÜZERİNDEN ÇARPITMAYA KALKIŞIYORLAR

Beddua üzerine yayımlanan bu yazıda önce Peygamber Efendimiz'in rahmet ve şefkat peygamberi olduğunu Uhud Savaşı'nda mübarek yüzünden kanlar damlarken dahi "Ben insanlara lanet etmek için değil onları rahmete davet için gönderildim" dediği ifade edildi. Ancak sonrasında ise bu sözleri sarf etmiş bir Peygamber için "Yeri ve zamanı geldiğinde mübarek dudaklarından dökülen bazı beddua ifadeleri de şöyledir" denilerek, Peygamber Efendimiz'in söylediği beddualar anlatıldı.

Bugün'deki o yazıyı okumak için tıklayınız...

Bugün Gazetesi'nden İslam'da beddua yazısı

İSLAM ALİMLERİ KONUYA AÇIKLIK GETİRDİ

Görüştüğümüz İslam alimleri bu yazı içerisinde kurnazlık yapıldığını, Hz. Peygamber'in insanların ailesine, yuvasına, evlerine, çocuklarına lanet etmediğini suçun kendisine lanet ettiğini ifade ettiler. İslam alimnleri konuya daha açıklık getirmek için örneklendirdiler. Mesela Peygamber Efendimiz'in içki içene değil içkiye lanet ettiğini söylediler. Müslümanlar hakkında Efendimiz'in insanlara lanet etmediğini söyleyen alimler, hata ve günah işleyen Müslümanlar hakkında sadece "Allah'ın rahmetinden uzak olsun" yönünde ifadelerinin olduğunu söylediler.

YALNIZCA YAHUDİLER'E LANET EDİLMİŞ

İslam alimleri, direk olarak lanet edilme durumunun sadece Yahudiler'e karşı gerçekleştiğini, onlara karşı "Evlerini yık, yuvalarını yık" ifadelerinin kullanıldığını, Yahudiler dışında kimseye söylenmediğini ifade ettiler.