Karaman'daki maden ocağının sahibi Uyar teslim oldu

ERMENEK

2 işçinin cansız bedenine ulaşılmasının ardından soruşturmayı yürüten Ermenek Cumhuriyet Başsavcılığı, Has Şekerler Maden Şirketi’nin sahibi Saffet Uyar başta olmak 8 kişi hakkında gözaltı kararı aldı.

Saffet Uyar, adresinde bulunmadığı için hakkında yakalama kararı çıktı. Aranan Uyar, bugün öğle saatlerinde ifade vermek için Cumhuriyet Savcılığı’na teslim oldu ve hakkında işlem başlatıldı.

"HABERDAR OLUNCA TESLİM ETTİK"

Uyar'ın avukatı Şeref Han açıklama yaptı. Ermenek'teki madende işçilerin mahsur kalmasıyla ilgili aranan ocağın sahibi Saffet Uyar'ın avukatı Şeref Han, "Biz dün akşam haberdar olduğumuz andan itibaren, dün gece sabaha kadar da yol gelmek suretiyle, Saffet Bey'i getirip şu anda cumhuriyet savcılığına teslim ettik" dedi.

Karaman'daki maden ocağının sahibi Uyar teslim oldu

7 KİŞİ GÖZALTINA ALINMIŞTI

Yaşanılan olayla ilgili 7 kişi gözaltına alınmıştı. Kazanın meydana geliş şekli de netleşmeye başladı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, uyarılara rağmen eski ocağın 6-7 metre altına girildiğini söyledi.

16 MADENCİ ARANIYOR

Aramalar sonucu cansız bedenlerine ulaşılan iki madenci dün toprağa verilmişti. Kayıp 16 kişiyi arama çalışmaları ise sürüyor.