KKTC'de Toplumsal Varoluş mitingi başladı

KKTC'de Toplumsal Varoluş mitingi başladı

KKTC'de ''Toplumsal Varoluş'' mitingi başladı. Binlerce kişi İnönü meydanında toplanıyor. Rum basının da ilgi gösterdiği mitingde göstericiler ''I Love You Tayyip, Bir verip 5 alıyorsun utanmadan besleme diyorsun. Ankara elini yakamızdan çek.'' pankartları açtı...

Kıbrıs'taki Toplumsal Varoluş mitinginden görüntüler...

Büyük tartışmalar ve gerginliklerle sonuçlanan 28 Ocak mitinginin ardından, KKTC'de bugün de ''Toplumsal Varoluş'' miting düzenlendi. Büyük bölümünü kadınların oluşturduğu çık sayıda KKTC'li, İnönü meydanını doldurdu.

I LOVE YOU TAYYİP PANKARTI

Meydan Atatürk posterleri ile donatıldı. Göstericiler ilk mitinge tepki gösteren Başbakan Erdoğan için, kinayeli biçimde ''I Love You Tayyip'' yazılı pankartlar taşıdı.

Göstericiler şarkılar söyleyerek miting alanına giderken, ellerindeki;
"Beslenmek için değil, bağlar kopmasın diye buradayız.
Bir verip 5 alıyorsun utanmadan besleme diyorsun.
Ankara elini yakamızdan çek.
Biz Kıbrıslı Türküz sen kimsin?
Ne Türkiye'ye rehin, ne Rum'a yama.
Bu memleket bizim, biz yöneteceğiz.
Herkes için özgür Kıbrıs''
pankartları da dikkat çekti. Mitinge Rum basını da ilgi gösterdi. Bazı göstericilerin de beyaz maske taktıkları görüldü.

KKTC'de Toplumsal Varoluş mitingi başladı

GREV VAR

Gazeteport'un haberine göre, KKTC'de miting dolayısıyla birçok işyerinde de greve gidildi. Öğretmeler de iş başı yapmadı. İlk mitingde açılan Türkiye aleyhtarı pankartlar nedeniyle, iki ülke arasında gerginlikler yaşanmış ve Büyükelçi değişmişti.

İnönü meydanında yapılan ve Sendikal Platform tarafından düzenlenen miting, son ekonomik pakete tepki olarak organize ediliyor. Mitinginde, sendikalar herhangi bir pankart kısıtlaması getirmedi. Sadece küfür ve hakaret içeren pankartlara izin verilmedi. Türkiye hükümetini eleştiren pankartlara bir kısıtlama uygulanmadı.

AVUKATLAR DA MİTİNGDE

Mitinge ''Yurtsever Hukukçular" adı altında cüppeleri ile avukatlar da katıldı. KKTC'de 28 Ocak günü de hükümetin aldığı ekonomik tedbirleri protesto etmek amacıyla yapılan miting,Türkiye karşıtı pankartlarla gündeme gelmişti. Uygulanan ekonomik politika ve Türk yardım heyeti başkanı Halil İbrahim Akça protesto edilirken Akça daha sonra Büyükelçi olarak atanmış ve tepkiler artmıştı.