ensonhaber.com

Türkiye'nin gündem konularından biri de yaklaşan yerel seçimler. Siyasi arena, 31 Mart 2024 seçimleri için çeşitli çalışmalarına hız kattı.

Bu kapsamda PKK'nın siyasi ayağı olarak nitelendirilen DEM Parti ile yan yana boy gösteren isim de Özgür Özel.

Seçimler yaklaşırken DEM Parti'ye yeşil ışık yakan CHP, çeşitli tartışmaların kapısını araladı.

Durum, geçtiğimiz seçimlerde ittifak ortağı olan İyi Parti ve CHP arasında şimdilerde soğuk rüzgarlar estiriyor.

Öyle ki Meral Akşener, grup toplantısında CHP'yi sert sözlerle eleştirdi.

"Oy uğruna bölücülüğe ses çıkarmayan koltuk meraklısı fırsatçılar"

İşte Akşener'in o sözleri;

Biz aynı zamanda milletin vicdanını temsil eden, bu kutlu çatının altında PKK terörünü, aklama peşine düşenlerle de mücadele ediyoruz. Teröristbaşına methiyeler düzme yarışına girenlerle de, mücadele ediyoruz. Haine hain diyemeyen, sözde demokrasi havarisi riyakarlarla oy kazanma uğruna, bölücülüğe ses çıkaramayan koltuk meraklısı fırsatçılarla da, mücadele ediyoruz!

"Adı sürekli olarak değişen; ama terörist başına duyduğu sevdası, bir türlü değişmeyen..."

İşte bu yüzden, İyi Parti olarak sonda söyleyeceğimizi, en başta söyleyelim. Adı sürekli olarak değişen; ama terörist başına duyduğu sevdası, bir türlü değişmeyen, bir sözde siyasi partinin bizim gözümüzde, siyasi meşruiyeti yoktur.

"Terörü aklamaya kalkanların Gazi Meclisimizde yeri yoktur"

Kürt vatandaşlarımızı, kendilerine kalkan olarak kullanıp terörü aklamaya kalkanların Gazi Meclisimizde yeri yoktur. 'Öcalan Kürtlerin bir değeridir' diye yapılan bir açıklamanın da emir aldıkları hainlerin dışında bu vatanın hiçbir evladında, karşılığı yoktur. Biz, İyi Parti olarak on binlerce insanımızı katleden bir caninin, 'Kürtlerin bir değeri' olarak pazarlanmasını asla kabul etmiyoruz. Çünkü bizim için Kürtler, elinde on binlerin kanı olan bir teröristle aynı cümlede anılamayacak kadar değerlidir. Çünkü Kürtler merttir, namusludur, vicdanlıdır. Kürtler bu vatanın, has ve şerefli evlatlarıdır.

"Oy uğruna kapılarında paspas olan siyasetçilerdir"

Bir belediye kazanmak uğruna, teröristin mektubunu okutanlardır. Açılım sürecinde, utanmadan, teröristten Gandi çıkarmaya çalışanlardır. Oy uğruna, şekilden şekle giren partiler kimi kapının arkasında, kimi de kapının önünde yapılan diplomasiler her seçim öncesinde, kapılarında paspas olan siyasetçilerdir.

"Alın bölücülüğe yol veren yılışık siyaset sizin olsun"

Ve nitekim maşanın da maşası olan, bu siyasi parti görünümlü yapıyı her seçimde bir aktör haline getiren de ittifak diye diye, insanımız bir rakama indirgeyen, bu yozlaşmış kutup siyasetinin ta kendisidir.
Biz teröristbaşını lider, PKK’yı pusula, Kürtleri de pazarlıkla kullanılacak kaldıraç gören bu kirli zihniyeti reddediyoruz. Alın o oylar sizin olsun. Alın Türkiye düşmanlarına prim veren pısırık siyaset sizin olsun. Alın bölücülüğe yol veren yılışık siyaset sizin olsun.