Orakoğlu'ndan Gaffar Okkan suikastı iddiası

Orakoğlu'ndan Gaffar Okkan suikastı iddiası

Emekli Orgeneraller İlker Başbuğ, Hurşit Tolon, Hasan Iğsız, CHP Milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal'ın sanıkları arasında yer aldığı Ergenekon Davası'nda, eski polis şefi Bülent Orakoğlu tanık olarak ifade verdi.

Eski Emniyet İstihbarat Dairesi Başkanvekili Orakoğlu, birbirinden ilginç iddialarda bulundu.

28 Şubat sürecinde TSK içinde Batı Çalışma Grubu adında bir oluşum bulunduğunu belgeleriyle ortaya çıkaran eski polis müdürü, o dönem derin bir yapının Milli Güvenlik Kurulu'na da sızdığını ileri sürdü.

Orakoğlu, iddia olunan Ergenekon Terör Örgütünün PKK, Dev Sol ve Hizbullah gibi terör örgütleriyle bağlantılı olduğunu savundu.

Hizbullah terör örgütü elebaşısı Hüseyin Velioğlu'nun İstanbul Beykoz'da öldürülmesiyle ilgili operasyonu da şüpheli bulduğunu söyleyen Bülent Orakoğlu, gladyo türü yapılanmaların bir çok ülkede olduğunu belirtti.

Eski İstihbaratçı Orakoğlu; "Türkiye'deki bu yapılanmanın içine ise bölücü ve aşırı sağcı gruplar da dahil edildi." dedi.

Diyarbakır Eski Emniyet Müdürü Gaffar Okkan suikastinin derin yapılar tarafından işlendiğini ileri süren Orakoğlu, "Hizbullah yapmış olsa bile içeriden yardım vardır" diye konuştu.

Bülent Orakoğlu, olayı Danıştay saldırısına benzetti ve "Bu olayın arkasında kesinlikle özel harp eğitimi görmüş insanlar vardır" ifadesini kullandı.