Hüseyin Aygün: Ben olmazsam CHP Tunceli'de olmaz

Hüseyin Aygün: Ben olmazsam CHP Tunceli'de olmaz

CHP'nin en çok tartışılan ismi haline gelen Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, sosyal paylaşım sitesi twitter'dan tepkilere cevap verdi.

Aygün'ün 'Kurtuluş Savaşı'nda Rumlar'a etnik temizlik yapıldı' sözleri ve Paris'te infaz edilen Sakine Cansız'ın Tunceli'deki ailesine taziye ziyaretinde bulunması CHP'de tepkilere neden olmuştu. Çin'den yaptığı açıklamada Türkiye'ye döndükten sonra gerekeni yapacağını ifade eden CHP lideri Kılıçdaroğlu gibi parti içinden de bazı vekiller Aygün'e sert çıkmıştı.

"2007 SEÇİMLERİNİ HATIRLATIRIM"

Bugün sosyal paylaşım sitesi twitter'dan eleştirilere tepki gösteren Aygün, 'Ben olmasam CHP Tunceli'de var olamaz' dedi. Hüseyin Aygün, ' Amacım partimizin daha da güçlenmesi ve iktidarıdır; ancak bu partide daha sol isimlerden biri olarak var olduğumun da bilinmesini isterim. Bir önceki 2007 seçimlerinde CHP'nin Tunceli'den milletvekili çıkaramadığı sanırım hatırlardadır; ben bu partiye bağlıyım. Tunceli'deki 2011 seçim sonuçlarına tekrar bakmalarını öneririm; PKK'nın baskıları altında başlayan kampanyamızın yüzde 60'ya yakın oy çoğunluğuyla sonuçlandığını; mesela Ovacık'ın en yüksek noktasındaki arıcıların sorunlarını dinlemeye gittiğim için PKK'nın hedefi olduğumu da kamuoyu iyi bilmektedir. ' ifadelerini de
kullandı.

Hüseyin Aygün: Ben olmazsam CHP Tunceli'de olmaz