Hüseyin Aygün'ün CHP'deki çıkışları

Hüseyin Aygün'ün CHP'deki çıkışları

Tunceli'ye bağlı Ovacık ilçesindeki köy ziyaretleri sonrası il merkezine dönen CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, Ovacık yolunun 35. külometresinde PKK'lılar tarafından kaçırıldı. Aygün'ün aracında bulunan bir gazeteci ve danışmanı ise serbest bırakıldı.

Öte yandan PKK ilk kez bir milletvekilini kaçırmış oldu. Kaçırılma haberi Galatasaray ve Fenerbahçe arasında oynanan Süper Kupa maçı sırasında geldi.

CHP'NİN SÜRPRİZ ÇIKIŞLAR YAPAN İSMİ

Hüseyin Aygün, CHP'de sürpriz çıkışlar ve açıklamalar yapan bir isimdi. Aygün, daha önce Dersim Katliamı ile ilgili sözlerinden ötürü CHP'de bazı tartışmalara neden olmuştu. Hüseyin Aygün, "Dersim Katliamı'nın sorumlusu devlet ve CHP'dir. Atatürk de bu olaylardan haberdardır" deyince ana muhalefet partisinde kıyamet koptu. Bazı milletvekilleri Aygün'e karşı ayaklanmıştı. Parti yönetimi Aygün'ün savunmasını istemişti.

ALEVİLİK TARTIŞMASI

Son tartışma ise alevilikle ilgiliydi. Aygün, aleviliğin ayrı bir din olduğu yönündeki sözlerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da tepki göstermişti.

Aygün'ün “Alevilik bir dindir” şeklindeki açıklamasına tepki gösteren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Alevilik din değil, inançtır. Müslümanlığın bir parçasıdır” dedi.

KÜRT SORUNU KONUSUNDA BDP'YE DAHA YAKIN BİR İSİMDİ

Hüseyin Aygün, bugüne kadar Kürt sorunu konusunda partisinden ziyade BDP'nin söylemine yakın bir dil geliştiren bir isimdi. Kürtçe'nin seçmeli ders olmasıyla ilgili değerlendirmede bulunan CHP Tunceli milletvekili Hüseyin Aygün, sadece Kürtçe ile sınırlı kalmamak kaydıyla, Arapça, Zazaca, ve Lazca da dahil olmak üzere bütün dillerin seçmeli olarak verilmesi gerektiğini dile getirmişti. Aygün, "Seçmeli olarak sınırlandırılması doğru değil. Anadilde eğitim de gerekli" diye konuşmuştu.

34 kişinin hayatını kaybettiği Uludere saldırısıyla ilgili de sert çıkışlar yapan Aygün, ''Bu saldırı AKP'nin 33 kurşunudur" demişti.