16 yaşındaki kıza tecavüz eden sapığa hapis cezası

16 yaşındaki kıza tecavüz eden sapığa hapis cezası

Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, 'Reşit olmayan ile cinsel ilişki' suçundan yargılanan tutuksuz sanık E.E. ve mağdure D.Y. hazır bulundu. Savcının iddianameyi okuması ile başlayan davada, ilk olarak E.E. savunmasını yaptı.

SUÇLAMAYI KABUL ETMEDİ

Tutuksuz yargılanan E.E., "Üzerime atılan suçu kabul etmiyorum. Boşanmak üzere olduğum eşim ile barışınca D.Y.'den ayrılmak istedim. Bunun üzerine o da böyle bir suç duyurusunda bulundu" dedi.

''AĞRI KESİCİ DİYE BEYAZ BİR HAP VERDİ''

Mahkeme Başkanı daha sonra salonda bulunan sanık E.E.'yi ve mağdure D.Y.'nin babası T.Y.'yi salondan çıkarttırarak pedagog eşliğinde D.Y.'nin ifadesini aldı. Yaşadığı olayı anlatan D.Y., "2013 yılının Temmuz ayının sonuna doğru kendi rızam ile sanıkla kent meydanında buluştum. Oturduğumuz sırada kendisinin telefonu çaldı. Telefon konuşmasının sonunda 'Birine emanet vereceğim. Beraber gidelim' dedi. Beraber gittik. 4 katlı bir binanın son katına çıktık. Kapıyı başka birinin açtığını gördüm. O sırada kafama bir darbe geldi. Sanık evin içerisinde ağrı kesici diye beyaz bir hap verdi. Ondan sonra sanık bana ne yaptı bilmiyorum. 1 yada 1.5 saat sonra kendime geldim. Elbiselerim dağınık değildi. Benimle cinsel ilişkiye girdiğini anladım" dedi.

''ELİMDE RESİMLERİN VAR'' TEHDİDİ

Yaşanan olayın ardından sanık E.E.'nin kendisine mesaj attığını söyleyen D.Y., "Ertesi gün beni arayarak tehdit etti. Bu şekilde görüşmeye başladık. 'Elimde resimlerin var' diye tehdit ediyordu. Korkumdan sanık ile ilişkiye girdim. Elime bir kağıt verdi ve yazdıklarını okumamı istedi. Onları da ses kaydı almış" diye konuştu.

2 YIL HAPİS CEZASI

Daha sonra sanık E.E. ve mağdurenin babası T.Y. duruşma salonuna alındı. Hakim burada sanık E.E.'ye D.Y.'nin ifadesini okudu. İfadeyi dinleyen E.E. olayı yalanlayarak, "Yalan söylüyor. Ben böyle bir şey yapmadım" diyerek kendini savundu.

Görülen davada 'Reşit olmayan ile cinsel ilişki' suçundan yargılanan E.E., mahkeme tarafından 2 yıl hapis cezası ile cezalandırıldı.