IŞİD'in Akçakale sınırına tünel kazdığı ortaya çıktı
ensonhaber.com

sınır

Suriye’nin Rojava bölgesinde yer alan ve Türkiye’ye sınır olan Telabyad, hem IŞİD hem de PKK’nın Suriye kolu YPG için stratejik bir öneme sahip. Şanlıurfa Akçakale’nin hemen karşısındaki Telabyad, IŞİD için Rakka kentine bağlı bir kapı ve ikmal yolu demek. Telabyad, YPG içinse, kontrolündeki Cizire ve Kobani kantonları arasındaki bağlantının sağlanması anlamına geliyor.

IŞİD TELABYAD'I 2 YILDIR ELİNDE TUTUYORDU

Habertürk'ten Şefik Dinç'in haberine göre; Telabyad’ı 2 yıldır elinde tutan IŞİD, YPG ile Özgür Suriye Ordusu’na bağlı Burkan El Fırat güçlerinin geçtiğimiz hafta kenti kuşatması ve ABD öncülüğündeki koalisyon uçaklarının hava bombardımanları sonucu, çatışmadan kentten çekildi. YPG, Telabyad’ı ele geçirerek Cizire ve Kobani kantonlarını birleştirmiş oldu.

500 METRELİK TÜNEL BULUNDU

Telabyad’da denetimi sağlayan YPG, IŞİD’in çekilirken kurmuş olabileceği bombalı tuzaklara karşı kentte arama tarama çalışması başlattı. İşte bu çalışmalar sırasında, IŞİD’in Telabyad’dan Türkiye’nin Akçakale sınırına doğru kazmış olduğu yaklaşık 500 metre uzunluğunda bir tünel bulundu. Tünelin derinliği 3 metre, yüksekliği 1.5, genişliği ise 1 metre. Ancak hangi amaçla kazıldığı henüz belirlenemeyen tünelin, kazı çalışmaları sırasında çöktüğü için Türkiye sınırına ulaşmadan yarım kaldığı sanılıyor.