İran'dan da Türkiye'nin istediği Patriotlara tepki

İran'dan da Türkiye'nin istediği Patriotlara tepki

Türkiye'nin sınıra Patriot yerleştirilmesi talebine Suriye ve Rusya'nın ardından İran'dan da tepki geldi. İran Meclis Başkanı Ali Laricani, Türkiye'nin NATO'ya yaptığı talebi kınadı.

İran Meclis Başkanı Ali Laricani İstanbul'a geldi. Türkiye'ye gelmeden önce Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta açıklama yapan Ali Laricani, Türkiye'nin Patriot füzeleri için NATO'ya yaptığı başvuruya tepki gösterdi.

SURİYE KRİZİ BU TÜR SİLAHLARIN KURULMASIYLA ÇÖZÜLEMEZ

Ali Laricani, söz konusu talebinin ters etki yaratacağını söyledi. Laricani, "Suriye'nin iç krizi, bu tür silahların konuşlandırılmasıyla çözülemez" dedi.

İran'dan da Türkiye'nin istediği Patriotlara tepki

Türkiye'nin Suriye sınırına yerleştirilmesini talep ettiği NATO füzeleriyle ilgili tartışmalar sürerken, dün Suriye lideri Beşar Esad'la yaptığı görüşmenin ardından Patriotların konuşlandırılmasını eleştiren İran Meclis Başkanı Ali Laricani bugün İstanbul'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya geldi. Görüşmeye son anda MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın da katıldığı öğrenildi.

RUSYA VE SURİYE NE DEMİŞTİ

Suriye de dün Türkiye'nin NATO'dan Patriot füzesi talebini "provokatif" olarak nitelemişti. Rusya da sistemin sınıra yerleştirilmesinin bölgeyi istikrarsızlaştıracağını savunmuştu.