İsrail askerleri Mescid-i Aksa'yı bastı

İsrail askerleri Mescid-i Aksa'yı bastı

Kudüs'te Cuma namazından sonra, Mescid-i Aksa'ya giren İsrail askerleri ile cemaat arasında çıkan çatışmada, 15 Filistinli yaralandı.

Görgü tanıkları, İsrail askerlerinin, Cuma namazının kılınmasından hemen sonra Mescid-i Aksa'nın avlusuna girerek cemaati dağıtmaya çalıştığını, cemaatin İsrail güçlerini cami avlusuna sokmak istememesi üzerine, İsrail askerlerinin plastik mermiyle ateş ettiğini bildirdi.

AFP muhabirinin aktardığına göre Filistinliler, bir İsrail askerinin geçen hafta Mescid-i Aksa'da Kur'an'ı Kerim'i çiğnemesini protesto ediyordu.

OLAY ANINDAN KARELER

CEMAATİ DAĞITMAYA ÇALIŞTILAR

Anadolu Ajansı'na konuşan görgü tanıkları, İsrail askerlerinin, Cuma namazının kılınmasından hemen sonra Mescid-i Aksa'nın avlusuna girerek cemaati dağıtmaya çalıştığını söyledi. Görgü tanıkları, cemaatin İsrail güçlerini cami avlusuna sokmak istememesi üzerine, İsrail askerlerinin plastik mermiyle ateş ettiğini belirtti.

15 GÖSTERİCİ YARALANDI

Reuters'a konuşan İsrailli bir polis sözcüsü, çatışmalarda bazı güvenlik güçlerinin hafif şekilde yaralandığını ifade etti. Filistin basının bildirdiğine göre, olaylarda 15 de gösterici yaralandı.

KADINLARI DA TARTAKLADILAR

AA, yaralılar arasında bir gazetecinin de bulunduğunu bildirdi. AA haberinde, plastik mermi ve göz yaşartıcı bomba kullanan İsrail askerlerine karşı cami içerisindeki eşyaları fırlatan cemaatteki kadınların da İsrail güçleri tarafından tartaklandığı belirtildi.

FİLİSTİNLİ GENÇ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Kudüs'teki kutsal topraklarda gerçekleşen olay, iki hafta önce Batı Şeria'daki gösteriler sırasında İsrail askerleri tarafından başından vurulan Filistinli bir gencin dün hayatını kaybetmesinin ardından geldi.