İstanbul Emniyeti'nde Ergenekon depremi

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun arkasından başlayan polislere yönelik tayinlerde bir ilk yaşandı. İstanbul Organize Şube Müdürlüğü'nde Ergenekon ve Balyoz soruşturmalarını yürüten büro ile teknik büroda görevli 75 polis, ilçe emniyet müdürlüklerine tayin edildi. Tayin edilenler arasında emniyet amirleri, başkomiserler ve komiserler de bulunuyor.İstanbul Emniyeti'nde Ergenekon depremi

BALYOZ'DA SAHTE CD İDDİALARI GÜNDEME GELMİŞTİ

Poyrazköy ardından Balyoz davası soruşturmalarına dayanak teşkil eden digital veri depolama aygıtı 5 Nolu CD 6 Aralık 2010'da Donanma Komutanlığı'nda yapılan aramada bulundu ve Balyoz, Poyrazköy, amirallere suikast davalarına dayanak teşkil etmişti.

Ancak O hard disk 3 yıl sonra bir raporla yeniden gündeme geldi ve Poyrazköy davasındaki avukatlar, o hardiskle ilgili Balyoz'da mahkemenin reddettiği 112 soruyu TÜBİTAK'ın yanıtlaması istemiyle mahkemeye sunmuştu.

TÜBİTAK'ın hazırladığı bilirkişi raporunda "Bazı dosyaların 28 Temmuz 2009 tarihinden sonra, sistem saati daha eski olan bilgisayarlardan aktarıldığı değerlendirilmektedir" dedi. Yani "hard disk'in tarih ve saat verileriyle oynandı" tespitini yaptı ve delillerle ile ilgili şüpheler artmıştı.