Yaşlanmayı geciktirmek mümkün mü sorusu, 45'ten Sonra kitabında cevap buluyor
ensonhaber.com

Prof. Dr. Yavuz Yörükoğlu’nun 45’ten Sonra kitabı, güncellenmiş yeni baskısıyla ve Nemesis Kitap etiketiyle raflardaki yerini aldı. 45 yaş sonrasını İkinci Perde olarak nitelendiren Yörükoğlu eserinde, o yaşa gelmeden ve geldikten sonra insanı ruhsal, bedensel, zihinsel ve sağlığın tüm yönleriyle ele alıyor.

45’ten Sonra kitabında orta yaşın ne olduğunu, sizi nelerin beklediğini ve orta yaşta görülen durumlarla nasıl başa çıkılabileceğinizi, bunları nasıl önleyebileceğinizi ve tedavi edebileceğinizi öğreneceksiniz.

Orta yaş döneminde gündeme gelen önemli konuları ana hatlarını; hastalıkların, tedavilerin ve sağlıklı yaşamın basit mantığını Yavuz Yörükoğlu’nun perspektifinden okumak ve öğrenmek aynı zamanda uygulamak da sizin elinizde.

Sağlıklı yol haritası

"Orta yaş, kimsenin gelmek istemediği ama bir kez gelince de ayrılmak istemediği bir yer” diyerek 45 yaş sonrasını İkinci Perde olarak ifade eden Prof. Dr. Yavuz Yörükoğlu, aynı zamanda deneyimli bir kalp doktoru. Dolayısıyla kitabın içerisinde bilimsel bir sağlıklı yol haritası da bulunuyor.

45’ten Sonra kitabı, beslenme ve metabolizma konusundaki son bilimsel gelişmeleri, trendleri, hastalıkların oluşumunda çok önemli ve giderek öne çıkan enflamasyon (yangı) konusunu ve anti-aging çalışmalarında çok önemli bir gelişme olan oruç ve otofaji uygulamalarını da içeriğinde bulunduruyor.

Orta yaş krizi

Orta yaş denince akla gelen birçok endişe ve sıkıntının neden ve nasıllarını okuyacağınız bu kitap, size ikinci perdeyi iyi oynamanız için de bir kılavuz niteliğinde. Bu yaş döneminde hem bedenen hem de ruhen sağlıklı ve güçlü olmak mümkün, çünkü “Yaşam tarzınız, 65 yaşında tenis oynamak ile koroner bypass ameliyatı olmak arasındaki farkı belirler”. 45’ten Sonra, bu döneme adım atan ve kafasında soru işaretleri olan herkesin tekrar tekrar okuyabileceği bir başucu kitabı olmasının yanı sıra, orta yaşa eşlik eden mükemmel bir yol arkadaşı.