Süper Lig'in büyükleri sponsor sıkıntısı yaşıyor

Süper Lig'in büyükleri sponsor sıkıntısı yaşıyor

Kralspor.com Detay Haber

Türk futbolunun marka değeri konusunda tartışmalar devam ederken Süper Lig'in üç büyük takımının yaşadığı sponsor sıkıntısı dikkat çekiyor.

Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor, Türk Telekom ile olan forma göğüs reklamı anlaşmasının sona ermesinin ardından sponsor arayışlarına başlamış fakat üç kulüpte herhangi bir sonuç alamamıştı.

Türk Telekom daha önce yaptığı açıklamada, spor yaptırımlarının altyapı projeleri, genç sporcu yetiştirme programları ve ülke sporunun geleceğine yönelik çalışmalarla devam edeceğini belirtilerek, "Türk sporunun en büyük taraftarı Türk Telekom, Türk futbolunun öncü kulüpleri Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor ile devam eden sponsorluk anlaşmaları kapsamında, kulüplerle yapılan görüşmelerin ardından forma sponsorluklarını yenilememe kararı aldı" ifadelerine yer vermişti.

FENERBAHÇE: GÖĞÜS REKLAMI OLMAYACAK

Fenerbahçe Spor Kulübü geçtiğimiz günlerde 2014-2015 sezonunda giyecekleri formaların tanıtımını gerçekleştirdi. İlk olarak Başkan Aziz Yıldırım'ın üzerinde görülen formalarda göğüs reklamı olmaması dikkat çekerken, Yıldırım yaptığı açıklamada bu yıl formalarında reklam olmayacağını söyledi.

Süper Lig'in büyükleri sponsor sıkıntısı yaşıyor

GALATASARAY BEKLEMEDE

Geçtiğimiz yıl şampiyonluğu Fenerbahçe'ya kaptırmasına rağmen Şampiyonlar Ligi'ne direkt olarak katılacak olan Galatsaray'ın eli hala güçlü. Bu dev arenada mücadele edecek olmaları onları şanslı kılıyor. Şu ana kadar somut bir adım atamayan sarı kırmızılı ekipte formalarının tanıtımını göğüs reklamı olmadan gerçekleştirdi.

Süper Lig'in büyükleri sponsor sıkıntısı yaşıyor

TRABZONSPOR'DA ARAYIŞ SÜRÜYOR

Trabzonspor ise 3 Temmuz sürecinde yaşananların ardından sportif anlamda biraz yarıştan uzak kaldı. Bu yıl önemli bir atılım gerçekleştirmek isteyen bordo mavili ekip maddi olarak rahatlamak için göğüs reklamına ihtiyaç duyuyor. Fakat onlarda henüz net bir adım atabilmiş değil.

EN RAHATI BEŞİKTAŞ

Beşiktaş 4 büyük kulüp arasında en rahat takım olarak dikkat çekiyor. Geçtiğimiz sezon Vodafone ile hem stat isim hakkı hem de forma reklamı için anlaşan Beşiktaş 3+2 yıllık anlaşma sonucunda kasasına 29 Milyon Dolar koymayı başardı. Forma sponsorluğu konusundan önümüzdeki 3 yıl en rahat takım olarak Beşiktaş olacak gibi görünüyor.

Süper Lig'in büyükleri sponsor sıkıntısı yaşıyor