Basın İlan Kurumu deprem bölgesindeki yayınlara destek verecek
AA

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi saat 04.17'de yaşanan ve toplamda 10 ili etkileyen 7.7 depremden 9 saat sonra; saat 13.24’te Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde, 7 kilometre derinliğinde 7.6 büyüklüğünde bir deprem gerçekleşti.

Kahramanmaraş merkezle 10 ilde etkili olan depremde toplam 1.498 kişi hayatını kaybetti, 8 bin 533 kişi yaralandı.

Artçı depremler de halen devam ediyor.

Basın İlan Kurumu tedbirleri

Basın İlan Kurumu (BİK), bu aşamada deprem bölgesindeki süreli yayınlara yönelik tedbirler aldı.

Yayınlar alacaklarını erken alacak

BİK, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan ve toplamda 10 ili etkileyen 7.7 büyüklüğündeki deprem nedeniyle bu bölgedeki süreli yayınların ilan ve reklam yayınından doğan alacaklarının erken ödeme planına dahil edildiğini, bölgedeki basın mensuplarına verilen kredilerin geri ödemelerinin 3 ay süreyle ertelendiğini bildirdi.

10 ilde tedbir

Açıklamada, bu kapsamda Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Malatya, Osmaniye ve Kilis'te süreli yayınların ilan ve reklam yayımından doğan alacaklarının erken ödeme planına dahil edildiği belirtildi.

Basın mensuplarına verilen kredilerin geri ödemeleri 3 ay ötelenecek

Bu illerde bulunan süreli yayınlara yönelik kesinleşen mahsup ve müeyyide kararlarının uygulamasına 3 ay süreyle ara verileceği aktarılan açıklamada, bölgedeki basın mensuplarına verilen kredilerin geri ödemelerinin 3 ay süreyle öteleneceğini bildirildi.

Bölge müdürlükleri destek alacak

Açıklamada, depremden etkilenen Adana Şube Müdürlüğü'nün görevinin Bursa, Gaziantep Şube Müdürlüğünün görevinin Konya, Hatay Şube Müdürlüğü'nün görevinin İzmir, Kahramanmaraş Şube Müdürlüğü'nün görevinin Samsun, Malatya Şube Müdürlüğü'nün görevinin Ankara, Şanlıurfa Şube Müdürlüğü görevinin de Antalya Şube Müdürlüğü tarafından süresiz olarak yürütülmesinin kararlaştırıldığı belirtildi.

Depremin bölgedeki etkisi netleşince veya yaşanabilecek muhtemel gelişmeler karşısında, BİK Genel Müdürü'ne doğrudan inisiyatif ve tedbir alması yönünde yetki verildiği aktarıldı.

Kahramanmaraş, 7.7 şiddetindeki depremle sarsıldı

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)