Sağlık

Araştırma yayınlandı: Zenginler, yoksullara göre daha yüksek genetik kanser riski taşıyor

Finlandiya'da yapılan son araştırmaya göre, varlıklı insanlar, düşük gelirli insanlara göre genetik olarak daha yüksek kanser riski taşıyor.

Sağlık Bakanlığı'ndan 'cilt kanseri' uyarısı

Çevresel faktörlerdeki değişiklikler, son yıllarda cilt kanserlerinde artışa yol açtı. Sağlık Bakanılığı da vatandaşlara güneşe karşı alınacak önlemleri sıraladı.

Bu şekilde uyuyun, hiçbir yeriniz kırışmayacak...

Cildinizin kırışmasının en büyük sebebi, uyku pozisyonunuz olabilir! Genç kalmanın sırrı bu uyku pozisyonunda saklı…

Beyin ameliyatını Mısırlı yüzlerce hekim canlı izledi

Ankara Etlik Şehir Hastanesi'nde 73 yaşındaki felçli kadın hastaya, kapalı yöntemle kasık bölgesinden girilerek yapılan beyin cerrahi operasyonunu, Mısır'ın başkenti Kahire'de 450 doktor canlı yayında eş zamanlı izledi.

"Her yerim şiş" demeyin! 1 dilim yiyin, ödemi eritin...

Ananas, ödemin azaltılmasına yardımcı olabilecek özelliklere sahip bir meyvedir. Bunun başlıca nedeni, ananasın içeriğinde bulunan bromelain enzimi ve yüksek su içeriğidir.

Tetkik amaçlı görüntüleme işlemlerinde 7 soruda yeni dönem

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın talimatıyla randevu sisteminde yaşanan sorunlar büyük oranda çözüldü. Yeni dönemde; hastanelerde tetkik amaçlı görüntüleme işlemleri de onaylı randevularla alınacak.

Her gün 1 avuç yiyin, vücuda antikor ürettirin...

Antikorlar, vücudumuzun bağışıklık sistemi tarafından üretilen ve çeşitli enfeksiyonlara karşı savunma mekanizmasını destekleyen protein molekülleridir. İşte antikor üretimini arttıran o meyveyi her gün yerseniz, çelik gibi bir vücuda sahip olabilirsiniz.

Yaz aylarında klima çalıştırırken hasta olmayın: İşte doğru kullanım yolları

Önlem almak klimaların olumsuz etkilerini minimize ederken, sağlıklı ve konforlu bir yaşam alanı oluşturmanıza yardımcı olabilir.

Günde 1 çay kaşığı tüketin, tümör büyümesini engelleyin...

Tıbbın özellikle araştırdığı bir baharat olan kekik, düzenli tüketildiği takdirde vücudun tümör oluşturmasını önlüyor.

Kolostrum sütü nedir, faydaları nelerdir? Kolostrum sütü içilir mi?

Kolostrum sütü, doğumdan hemen sonra memeliler tarafından üretilen ilk süttür. Bu süt, genellikle "ilk süt" veya "ağız sütü" olarak da adlandırılır. Peki; kolostrum sütü içilir mi, faydaları nelerdir? İşte bilgiler...

Kavurucu sıcaklar en çok beyne zarar veriyor...

Aşırı sıcakların beyin sağlığı üzerindeki etkileri ciddi olabileceğinden, özellikle risk grubundaki bireylerin bu konuda bilinçli olması gerekiyor.

Bazı kişiler koronavirüs olmadı! Bilim insanları nedenini buldu

İngiliz bilim insanları, koronavirüs (Covid-19) üzerinde yaptığı yeni araştırmanın ayrıntılarında bazı kişilerin virüse maruz kalmasına rağmen Covid-19 olmadıkları açıkladı. Nedeni ise doğuştan gelen bağışıklık tepkileri..

Sağlık Bakanı Koca, fermuar yöntemi uygulayan sürücüleri paylaştı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde trafik kazasına giden itfaiye aracına "fermuar" yöntemi ile yol verilmesine ilişkin paylaşımda bulundu.

Uzmanlar uyardı: Kontakt lensle yüzmeyin

Kontak lens kullananlar, yüzerken tedirginlik yaşarlar. İşte uzmanlar kendilerine sık sık sorulan bu konuya açıklık getirdi. Uzmanlar kontakt lensle yüzenlere "körlük" uyarısında bulunuyor.

Japonya'da 'et yiyen' STSS bakterisi vaka sayısı yükseldi

"Et yiyen" STSS bakterisi Japonyada giderek artarken, bakterinin kendisine açılan yaralardan yol bularak ilerlediği belirtildi. Bakteriye karşı el yıkamanın önemi çok büyük.

Uzmanlardan aşırı sıcaklara karşı 15 öneri

Küresel ısınmayla birlikte artan hava sıcaklığı sağlık açısından risk yarattıyor. Uzmanlar buna karşın alınacak önlemleri sıralandırdı.

Cep telefonlarının aşırı kullanımı eklemlere zararlı

Aynı duruş pozisyonundaki tekrarlayıcı el, bilek ve dirsek hareketlerinin bağımlılık derecesinde devam etmesinin, eklem bölgelerinde sertleşme, iltihaplanmaya bağlı olarak da sinir dokusunda baskıya ve hasara yol açtığı bildirildi.

Türkiye'de kan bağışı, dünya ortalamasının altında

2024 yılında 1 milyon 266 bin 587 ünite kan bağışı alınırken oranların, dünyadaki kan bağışı ortalamasının altında kaldığı ifade ediliyor.

Aman dikkat: Sıcak hava inme riskini artırıyor

Tüm dünyada yaygın olan inme riski, sıcak havalarda daha sık görülüyor ve uzmanlar bu konuda vatandaşları uyarıyor.
Başa dön