Sağlık

İskoçya'da kanserin tespiti için yapay zeka temelli bilgisayar programı geliştirildi

Araştırmacılar, kanseri yüksek oranda doğru tespit etmek için yapay zekadan yararlandıkları bilgisayar programı geliştirdiklerini açıkladı.

MHRS randevu sistemi tetkiklerde de olacak

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "MHRS onaylı randevu sistemi tetkiklerde de olacak" dedi.

Havalar ısındı vakalar arttı: Türkiye'de 300 kişi KKKA tedavisi görüyor

Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. İlhan Çetin, nisan ayı itibarıyla Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığından Sivas’ta 3 kişinin hayatını kaybettiğini, Türkiye genelinde ise yaklaşık 300 kişinin tedavi altında olduğunu söyledi.

Suda doğumla ilgili çarpıcı araştırma

Bilim insanları, suda doğumla ilgili riskleri bertaraf eden çalışmaya imza attı. Su banyosunda doğumun 'güvenli alternatif' olduğu belirtildi.

Kavurucu sıcaklar devam ediyor: Güneş lekesinden nasıl korunulur?

Güneş lekelerini azaltmak ve yenilerinin oluşmasını önlemek için güneşten korunma alışkanlıklarını geliştirmek önemlidir.

Patlıcanların sapını atmak yerine kaynatıp için, o soruna temelli veda edin…

Sağlık açısından birçok faydası bulunan patlıcanın meğer sapı da en kendi kadar faydalıymış. Sapları atmak yerine kaynatıp içende o sorundan eser kalmıyormuş. İşte, saplardan gelen o mucize…

‘A (H5N2)’ açıklaması: Bildiğimiz bir vaka

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, Dünya Sağlık Örgütü’nün, Meksika'da ilk insan ölümü doğrulanan kuş gribinin bir alt türü olan A(H5N2) virüsüne ilişkin açıklama yaptı.

Bu çaydan bir bardak için, diyabeti maziye uğurlayın...

Birçok kişide görülen diyabet hastalığı için uygulanan bir dizi doğal yöntem vardır. Bu doğal yöntemler arasında olan o çay ise kan şekerini düşürerek diyabet hastalığını düzenlemede yardımcı oluyor. İşte diyabeti kontrol altına aldıracak olan o çay…

Meksika'da kuş gribinin alt türü nedeniyle ilk ölüm doğrulandı

Meksika'da kuş gribinin bir alt türü olan A(H5N2) virüsü nedeniyle ilk ölümcül vakanın yaşandığı Dünya Sağlık Örgütü'nce doğrulandı.

Uzmanından kurban eti önerisi: İlk gün Adana kebap yapmayın

Kurban Bayramı öncesinde kebabın başkenti Adana'da uzmanından uyarı geldi. Adanalı kebapçı, ilk günkü kurban etiyle kebap yapmanın lezzet açısından uygun olmadığını söyleyip kavurma yapılması gerektiğini belirtti.

Dizinize soğan bağlayın, o sorunlar nasıl kayboluyor görün…

Diz ağrıları hemen her yaşta birçok kişinin çektiği ağrılar arasında yer alır. Bu ağrıları gidermek için çeşitli ilaçlar ya da doğal yöntemler kullanılır. Kullanılan doğal yöntemler arasında en etkili olanı ise kuru soğan yöntemidir. İşte, ağrılardan eser bırakmayan soğan yöntemi…

Güne 3 tane kızılcık yiyerek başlayın, o sorunlara temelli veda edin…

Özellikle de ara öğünlerde tüketilmesi tercih edilen meyveler arasında olan kızılcık günde 3 adet tüketildiğinde o sorunları ortadan kaldırıyor. Adeta birçok rahatsızlık için şifa olacak. Bakın günde 3 adet kızılcık yediğinizde neler olacak…

Kavrulacağız: Sıcak çarpması sağlığınızdan edebilir

Türkiye'nin genelinde hava sıcaklıkları artarken, uzmanlar ise sıcak çarpmasına karşın uyarıyor.

Yeni kan testi, meme kanserinin nüks etmesini erken saptayabiliyor

İngiltere'de yapılan araştırma, yeni bir kan testiyle meme kanserinin nüks etmesinin aylar öncesinden belirlenebileceğini ortaya koydu.

Fahrettin Koca'dan Kızılcık Şerbeti paylaşımı: Onaylı randevu dizilere konu oldu

Kızılcık Şerbeti dizisinden bir sahneyi paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Onaylı Randevu Sistemi'nin artık dizilere de konu olduğunu söyleyerek, teşekkür etti.

Fahrettin Koca'dan Dünya Tütünsüz Günü paylaşımı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Dünya Tütünsüz Günü dolayısıyla bir video paylaştı.

Kimse bilmiyor! Hıçkırık tutmasının sebebi bakın neymiş

Hıçkırık hepimizin yaşadığı, bazen komik bazen de rahatsız edici olabilen bir durum. Peki hıçkırığın neden olduğunu hiç düşündünüz mü? Gelin, bu refleksin ardındaki sırları keşfedelim.

Bu ürünleri plastik poşette saklamak resmen kabusa neden oluyor! İşte, plastik poşette saklamamanız gerekenler

Plastik poşetler mutfakta en sık kullanılan ürünler arasında yer alır. Ancak her ne kadar pratik kullanımları nedeniyle sıkça tercih edilse de poşetler her ürün için ideal bir saklama yöntemi değildir. Bakın poşetlerde saklanmaması gereken ürünler nelermiş…

Yaz geldi, sinek istilası başladı: Isırıklardan nasıl korunuruz?

Bazı yöntemleri uygulayarak sivrisinek ısırıklarından büyük ölçüde korunabilirsiniz. Özellikle sivrisineklerin yoğun olduğu yaz aylarında önlem almak gerekiyor.
Başa dön