Cevizin kabuğunu çöpe atmak yerine başınıza sürün! Ne beyaz kalır ne bit ne de kir... MUCİZEVİ!
ensonhaber.com

Ceviz kabuğu, yıllardır geleneksel tıp ve doğal tedavi yöntemlerinde kullanılan önemli bir malzemedir. İçeriğinde bulunan birçok biyoaktif bileşen sayesinde sağlığımıza birçok fayda sunar.

Antioksidanlar bakımından zengin olan ceviz kabuğu özellikle polifenoller, flavonoidler ve diğer antioksidanlar açısından zengin bir kaynaktır.

Bu antioksidanlar, vücudu serbest radikallere karşı koruyarak hücresel hasarı önler ve yaşlanma sürecini yavaşlatır.

Ceviz kabuğunun diğer faydalarına göz atarsak;

İltihaplanma ile mücadele eder!

Ceviz kabuğu içeriğinde bulunan bileşenler, iltihaplanma ile mücadelede etkili olabilir. İltihaplanma, birçok kronik hastalığın temel nedenlerinden biri olarak kabul edilir ve ceviz kabuğu tüketimi bu sorunu azaltmada yardımcı olabilir.

Kalbin en temel dostudur!

Ceviz kabuğu, kalp sağlığına olumlu etkilerde bulunur. Özellikle içeriğinde bulunan omega-3 yağ asitleri, kolesterol seviyelerini düşürebilir ve kalp-damar sağlığını destekler.

Bağışıklık sistemini güçlendirir

Ceviz kabuğu, bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olan çeşitli besin maddeleri içerir. Bu sayede vücut, enfeksiyonlara ve hastalıklara karşı daha dirençli hale gelir.

Lif açısından zengin olan ceviz kabuğu, sindirim sisteminin düzgün çalışmasını destekler. Lif, bağırsak hareketlerini düzenler ve kabızlık gibi sorunları önlemeye yardımcı olur.

Kansere karşı güçlü bir savaşçıdır

Bazı araştırmalar, ceviz kabuğunun bazı kanser türlerine karşı koruyucu etkileri olabileceğini göstermektedir. Bu etkiler, antioksidan ve anti-iltihap özelliklerinden kaynaklanabilir.

Saçlardaki tüm sorunları çözer!

Ceviz kabuğu aynı zamanda saçlarınızın sağlığını düzenleyerek, daha canlı, daha parlak ve daha sağlıklı saçlara sahip olmanızı sağlar. Sağlık kategorisinde birçok konuda faydalı olan ceviz kabuğunuz saçınıza da uygulayabilirsiniz. Saçınızın rengini koruyarak beyazlamayı da önler.

Ceviz kabuğunuz saçınıza şu şekilde uygulayabilirsiniz;

Bir tencere içinde yaklaşık 2 avuç ceviz kabuğunu kaynatın ve dinlendirin.

Saçınıza temas edecek sıcaklığa geldiğinde, saçlarınızı bu su ile yıkayın.

Her hafta 1 defa uygulama ile saçlarınıza ihtiyacı olan sağlığı kazandırabilirsiniz.

Dilerseniz saç bakım maskenize ceviz kabuğu suyundan ekleyebilirsiniz.