Soma ile dalga geçen Fransız kanalına tepkiler büyüyor

Soma ile dalga geçen Fransız kanalına tepkiler büyüyor

Kuklaların haber sunduğu programın açılışını yapan ünlü Fransız gazeteci Patrick Poivre d'Arvor'un kuklasının Soma faciasıyla ilgili yaptığı sunuşun ortasında, "Ben ne anlatıyorum. Türk madenciler kimin umurunda. Bugün bayram; Cannes'dayız." ifadeleri sonrası başlayan tepkiler artarak sürüyor.

Soma ile dalga geçen Fransız kanalına tepkiler büyüyor

Fransızların Soma'yla dalga geçtiği görüntüler İZLE

''SOMA'DAN ÖZÜR DİLE'' KAMPANYASI BAŞLATILDI

Programın yayınlandığı Canal Plus'e sert tepki gösteren izleyiciler, internette "Canal Plus Soma'dan özür dile" kampanyası başlattı. Birkaç saat içinde 12 bin kişinin imzaladığı kampanyada, programda maden kazasında hayatını kaybeden madenciler için kullanılan dilin kabul edilemez olduğu vurgulandı. Ayrıca ifade özgürlüğünün, saygısızlıkla karıştırılmaması gerektiğinin de altı çizildi.

FRANSA GÜNDEMİNE DE OTURDU

Sosyal paylaşım siteleri Twitter ve Facebook üzerinden de kanala tepkiler sürerken''#ExcuseDeCanalPlusPourSoma'' (CanalPlus Soma'dan özür dile) 'hashtag'i Twitter Fransa gündeminin ilk sırasına yerleşti. Ayrıca 'hashtage'e birçok Fransızın da destek verdiği gözlendi.

''KUKLA İLE BENİM GERÇEK KİŞİLİĞİMİ KARIŞTIRMAYIN''

İnfiale yol açan programla ilgili ilk açıklama ise Patrick Poivre d'Arvor'dan geldi. Programda sunucu olarak kuklası kullanılan ünlü anchorman, Fransızca yayın yapan Zaman France'a yaptığı açıklamada kendisiyle televizyonda çıkan kuklanın karıştırılmaması gerektiğini söyledi. Haberde, Patrick Poivre d'Arvor'un, "Televizyonda çıkan bir kukla ile benim gerçek kişiliğimi lütfen karıştırmayın. Ben de Soma'daki bu olaydan dolayı derin üzüntü içerisindeyim." dediği belirtildi.

Artan tepkilere rağmen kanal yetkilileri ve programın yapımcılarından ise konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

FRANSIZLAR SOMA'YLA DALGA GEÇTİ -TIKLA İZLE