Türk askeri Münbiç'e girdi
ensonhaber.com

Sınırların terörden temizlenmesi konusunda en önemli adım olarak görülen ve terörün kalesi denilen Münbiç'e Türk askeri ilk kez giriş sağladı. ABD ile yapılan görüşmeler neticesinde PKK'nın çekilmesi konusunda varılan mutabakatın ardından Mehmetçik Münbiç'e kuzey ve batı istikametten girip devriye gezmeye başladı.

Türk askeri Münbiç'e girdi

GÜVENLİK TÜRKİYE'YE EMANET

Ankara ile Washington arasında yapılan ikili anlaşma neticesinde PKK'nın Münbiç'ten çekilmesi konusunda fikir birliğine varılırken, bölgede teröristlerin çekilişinin hemen ardından Türk askeri bölge güvenliğini sağlamak için Münbiç'e giriş yaptı. Konvoylar ile yapılan girişte Türk bayraklı zırhlı araçlar ile askerler dikkat çekti.

TSK AÇIKLAMA YAPTI

TSK'dan Münbiç'le ilgili açıklama yapılındı, açıklamada, "Daha önce mutabık kalınmış Münbiç Yol Haritası ve Güvenlik Prensipleri doğrultusunda, Fırat Kalkanı Harekât alanı ile Münbiç arasında kalan hatta TSK ve ABD Silahlı Kuvvetleri unsurları tarafından 18 Haziran 2018 tarihinden itibaren bağımsız devriye faaliyetlerine başlanmıştır" denildi.

Türk askeri Münbiç'e girdi

Münbiç kuzeyinde bulunan Dadat mevkisinde ortak devriye koordinasyonuna başlayan TSK bölgede asayişi sağlamak için keşif ve mevzilenme faaliyetlerine başladı.

Türk askeri Münbiç'e girdi

ABD İLE ORTAK FAALİYET

ABD ile Türkiye arasında yapılan Münbiç anlaşması gereğince bölgeden çekilen PKK'lıların yerini Türk askerleri alırken, Mehmetçik'in bölgede başlattığı devriye faaliyetlerine ABD'nin Skorsy tipi helikopterleri de eşlik etti.

Türk askeri Münbiç'e girdi VİDEO


BAŞBAKAN YILDIRIM: TÜRK ASKERİ GÖREVE BAŞLADI

Öte yandan Başbakan Yıldırım da hükümet adına ilk açıklamayı yaptı. Yıldırım az önce yaptığı açıklamada "Türk askeri bugün Münbiç'te göreve başladı" dedi.