TV8'den Turist Ömer özrü

TV8'den Turist Ömer özrü

Sadri Alışık'ın Yeşilçam'da canlandırdığı Turist Ömer karakterinin seri filmlerinden biri olan Boğa Güreşçisi filmine TV8'in uyguladığı sansür tepki çekti. Gelen tepkiler üzerine TV8 buzlamayla ilgili açıklama yaptı. İzleyicilerden özür dileyen kanal, filmi ekranımızda tekrar orijinal haliyle yayınlayacağını söyledi.

İşte TV8'in o açıklaması

'ÖZÜR DİLERİZ'

Öncelikle 08.01.2013 tarihinde dün öğleden sonra kuşağında yayınlanan Turist Ömer Boğa Güreşçisi adlı filmde uygulanan dekolte buzlama konusuyla ilgili olarak kanalımıza hassasiyetlerini bildiren tüm izleyicilerimizden konuyla ilgili özür dileriz.

'MONTAJ HATASI'

Belirtmek isteriz ki uygulanan buzlama tamamıyla timecode ve montaj hatasına bağlı olarak gerçekleşmiştir. tv8 olarak herhangi bir sansür uygulaması yapmak niyetinde olmadığımız gibi, böyle abartılı ve gereksiz bir buzlamayı yapmayı yayıncılık ilkelerimizle de asla bağdaştırmadığımızı zaten izleyicilerimiz bilmektedir. Tv8 kanalı olarak tüm yapım ve filmlerimizi RTÜK kurallarını dikkate alarak gözden geçirmemize rağmen ilgili konuda RTÜK'ün bir bilgisi ve isteğinin olmadığını değerli kamuoyunun bilgisine sunarız.

'ORJİNAL HALİNİ YAYINLAYACAĞIZ'

İzleyicilerimizin bu anlamdaki dikkati ve hassasiyeti için teşekkür eder, Turist Ömer Boğa Güreşçisi adlı filmi ekranımızda tekrar orijinal haliyle yayınlayacağımızı bildiririz.