- Antalya'da sanayi dalgıçları, burnuna olta kancası takılan ve halata dolanan camgöz köpek balığını kontrollü bir müdahaleyle kurtardı.
- Nesli tehlike altında olan köpek balığı, kanca çıkarıldıktan sonra serbest bırakıldı.
- Dalgıçlar, bu anları su altında kameraya kaydedip köpek balığının uzaklaştığını belgeledi.
Antalya’nın Sıçan Adası açıklarında su altı boru hattını kontrol etmek için dalış gerçekleştiren sanayi dalgıçları, beklenmedik bir manzarayla karşılaştı. Dalgıçlar, saldırgan türler arasında gösterilen camgöz köpek balığının burnuna olta kancası takıldığını ve misinasının ucunda bidon bulunan bir halata dolandığını fark etti.
KANCADAN KURTARILDI, DENİZE GERİ SALINDI
Sanayi dalgıcı Ali Kılıç, yaptıkları inceleme sırasında köpek balığının hareket etmekte zorlandığını gördüklerini belirterek, misinanın kopmuş olmasına rağmen kancanın hayvanın burnunda kaldığını söyledi. Dalgıçlar, kontrollü bir şekilde yaklaştıkları köpek balığının üzerindeki kancayı çıkararak hayvanı serbest bıraktı.
"TEHLİKELİ AMA YARDIMSIZ BIRAKAMAZDIK"
Yaklaşık 3 metre uzunluğundaki köpek balığıyla karşılaşmanın kendisinde korku oluşturmadığını dile getiren Kılıç, “Mesleğimiz gereği su altında bu tür canlılarla sıkça karşılaşıyoruz. O yüzden panik yaşamadım.” dedi.
Camgöz köpek balığının nesli tükenme tehlikesi altında olan türler arasında yer aldığını vurgulayan Kılıç, yaşananları şöyle anlattı:
Bu halde bırakıp gitmek içimize sinmedi. Elbette çok dikkatli olmamız gerekiyordu. Kuyruğundan tuttum, arkadaşım da kancayı çıkardı. Ellerimizi fazla yaklaştırmamaya özen gösterdik çünkü ani bir atak yapabilirdi. Kancayı çıkardıktan sonra da kuyruğundan hafifçe iterek açık denize doğru yönlendirdik.
O ANLAR KAYDA ALINDI
Dalgıçlar, kurtarma anlarını su altında kamerayla da kayıt altına aldı. Görüntülerde, köpek balığının kancadan kurtulduktan sonra serbestçe yüzerek bölgeden uzaklaştığı anlar yer aldı.

