Bilecik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, çevreyi çeşitli hurda eşyalarla kirletenlere izin vermiyor.
Ekipler, çevreye hurda ve mobilya eşyası atan kişiyi suçüstü yakaladı, bir de üstüne seyyar kavun karpuz satıcısı çıktı.
GEREKLİ UYARILAR YAPILDI
Şahsa zabıtalar tarafından gerekli uyarılar yapılırken, şahsın attığı hurda ve mobilya eşyalar tekrar toplatıldı.
Hürriyet Mahallesi Küçük Sanayi Sitesi Dördüncü Sokak'ta suçüstü yakalanan şahsa, Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından gerekli uyarılar yapıldı ve attığı çöpleri tekrar kaldırması sağlandı.
Zabıta Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların mobilya, moloz ve benzeri eşyalarını, ücreti karşılığında Temizlik İşleri Müdürlüğü çalışanlarından alabilecekleri bilgisini verdi.

VATANDAŞLARA DUYARLI OLUNMASI UYARISI
Mobilya eşyasının demir kısmının alınarak, diğer kısmının çevreye duyarsız şekilde atıldığına dikkat çeken Zabıta Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların bu tür durumlara karşı duyarlı olmaları ve gerektiğinde 153 numaralı Zabıta Müdürlüğü telefonlarının aranabileceği bilgisini verdi.
Ekipler ayrıca söz konusu şahsın aracında kavun ve karpuz olduğunu, ürünlerin sağlıksız şartlarda satışa sunulduğu bilgisini paylaştı.

ÇEVREYİ KİRLETENLERE CEZA UYGULANACAK
Bilecik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nden yapılan bilgilendirici açıklamada şu sözler kullanıldı:
Zabıta Müdürlüğü olarak vatandaşlarımızın her alanda sağlıklı ve güvenli hizmeti alması amacıyla denetimlerimiz aralıksız sürmektedir.
Şehrimizin birçok noktasında çöp kenarlarına atılan mobilya ve moloz türü atıklar çevreyi kirletmekte, ormanlık alanlarda yangınların meydana gelmesine neden olmaktadır. Zabıta Müdürlüğü olarak çevreye bu tür atıkları atanların tespiti halinde Kabahatler Kanunu hükümleri çerçevesinde gerekli ceza işlemi uygulanacaktır.