Yılmaz Özdil 4 yıl önce neler demişti

Yılmaz Özdil 4 yıl önce neler demişti

Hürriyet'te yazısı basılmayarak gazete ile yolları ayrıldığı mesajı verilen, bunun üzerine de istifa ettiğini söyleyen Yılmaz Özdil, 4 yıl önce işverenin dilediği gibi çalışanı işten çıkarma hakkı bulunduğunu söylemişti.

"AKSİNİ İDDİA EDEN GERİZEKALIDIR"

Yılmaz Özdil 4 yıl önce Ayşe Arman'la konuşurken Bekir Coşkun'un işten atılması, yazıların yayınlanmaması için "Yöneticinin yazıları basmama hakkı vardır, aksini iddia eden gerizekalıdır" demişti.

"YÖNETİCİNİN YAZIYI BASMAMA HAKKI VAR"

İşte Özdil'in o sözleri:

“Bu yazını basamayacağız Yılmazcım” dediklerinde ne dersiniz?

- “Siz bilirsiniz” derim. Ben yazarım, basar değilim. Basma kararı, yöneticime ait. Bak bu mevzu gelmişken anlatayım, gazete yöneticilerinin herhangi bir yazarı işe alma hakkı olduğu gibi, işten çıkarma hakkı da vardır, yazıyı basma hakkı olduğu gibi, basmama hakkı da vardır. Aksini iddia eden, geri zekalıdır. Ya da gitsin, kendisine matbaa kursun. Patronlar muhabire para vereceğine, yazarlara para vere vere, yazarların egosu patladı. Hiç okunmayan ama patronun vicdanını sömürüp, orada kalmayı başaran, “operadaki hayalet” gibi gazete koridorlarında dolaşan tipler var. Zincirlikuyu, “Ben gidersem burası batar!” diyenlerle dolu...