Aksaray'da horoz dövüştürenlere suçüstü operasyon
DHA

Aksaray'da horoz dövüşü yaptırılarak kumar oynandığı bilgisine ulaşan İl Jandarma Komutanlığı Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi (HAYDİ) ekipleri, Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde harekete geçerek ikameti takibe aldı.

Teknik ve fiziksel olarak bir süre yapılan takibin ardından yeterli delil ve bulgulara ulaşan Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi ekipleri, Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ekipleriyle birlikte operasyon için düğmeye bastı.

Suçüstü yakalandılar

Atıl vaziyetteki müstakil ikamete yönelik gerçekleştirilen operasyonda 7 şüpheli, horoz dövüşü yaptırırken suçüstü yakalandı.

Binada yapılan aramada; 37 adet Hint dövüş horozu, 5 adet horoz taşıma el çantası, 1 adet horoz sıkletlerini belirlemek için kullanılan dijital tartı, 1 adet dövüş süresi tutmak için kullanılan saat, 10 adet horozların dövüş sırasında uçarak kaçmaması için ayaklarına bağlanan taşlık aparatı, horoz dövüştürme için yapılmış kafesler ve ring, bin TL bahis için kullanılan para, çok sayıda horozların bakım ve beslenmesinde kullanılan gagalık, iğne, zımpara, kauçuk, pansuman malzemeler ele geçirildi.

7 kişiye toplam 95 bin 48 TL ceza kesildi

Gözaltına alınan 7 şüpheli sorgulanmak üzere İl Jandarma Komutanlığına götürüldü. Ele geçirilen horozlar ise İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. 7 şüpheliye hayvanları dövüştürmek ve kumar oynamaktan toplam 95 bin 487 TL idari para cezası kesilirken, ayrıca 1 şahsa “kumar oynanması için yer ve imkan sağlamak” suçundan adli işlem yapıldı.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)