İHA

Aydın'ın Nazilli ilçesinde sahte savcının oyunu esnaf sayesinde bozuldu.

Sahte kimlikle kendisini savcı olarak tanıtan T.A. (42), yaklaşık 4 ay önce Sanayi Sitesi'nde M.K. isimli şahsın çalıştığı iş yerine müşteri olarak geldi.

Kendisini başsavcı olarak tanıtıp isminin 'Oktay Bülent Çalım' olduğunu söyleyen T.A., M.K. ile yakın ilişki kurarak IBAN numarası verip şahsın buraya para atmasını talep etti.

Olayın 3 kez tekrarlanmasının ardından IBAN numarasının farklı bir isme ait olduğunu fark eden M.K, emniyete giderek T.A.'dan şikayetçi oldu.

Şikayet üzerine Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olaya ilişkin soruşturma başlatıldı.

Yakalandı

Savcılık talimatı üzerine harekete geçen Nazilli İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri sahte savcıyı yakalamak için operasyon düzenledi.

Operasyon sonucu T.A., aracıyla seyir halindeyken durdurulup kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı.

T.A.'nın üzerinde, otomobilinde, Nazilli'de bulunan 2 ikamet ve Denizli'de kullandığı evde yapılan aramalar yapıldı.

Aramalarda 1 adet sahte savcı kimliği ve kokartı, başka şahıslara ait 2 adet kimlik, sahte savcı kimliğinde kullanılan vesikalık fotoğraflar, 2 adet kaşe, 1 adet kurusıkı tabanca ile çeşitli evraklar ele geçirildi.

Profesyonel dolandırıcı çıktı

'Dolandırıcılık, güveni kötüye kullanma, kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek veya yaymak, resmi belgenin düzenlenmesinde yalan beyan' suçlarından 8 adet kaydı olduğu tespit edilen T.A., emniyetteki işlemlerinin ardında adliyeye sevk edildi.

Sevk edildiği adliyede çıkartıldığı adli makamlarca tutuklanan sahte savcı T.A. cezaevine gönderildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)