Türk Dünyası Parlamenterler Vakfı Başkanı Abdullah Çalışkan'dan İsrailli bakana sert tepki

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik skandal ifadelerine bir tepki de Türk Dünyası Parlamenterler Vakfı (TDPV) Başkanı Abdullah Çalışkan'dan geldi. İsrail'in gücünün masumlara yettiğini söyleyen Çalışkan, "Türk tokadının tadını daha almadınız" dedi.

İsrail'in Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı tehdit etmeye kalktı.

Irak'ın ABD tarafından devrilen ve idam edilen lideri Saddam Hüseyin ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı bir tutan Katz, "Erdoğan İsrail'e saldırmayı planlıyormuş. Saddam da böyle diyordu. Birisi ona Saddam'ın sonunu hatırlatsın." şeklinde skandal ifadeler kullandı.

Katz'ın ifadelerine ise Türk vatandaşlarından ve tanınmış isimlerden tepkiler geldi.

O isimlerden biri de Türk Dünyası Parlamenterler Vakfı (TDPV) Başkanı ve AK Parti 23 ve 24. Dönem Kırşehir Milletvekili Abdullah Çalışkan oldu.

"TÜRK TOKADININ TADINI DAHA ALMADINIZ"

Çalışkan, İsrail'in gücünün silahsız masumlara, kadınlara ve çocuklara yettiğini söyledi.

Çalışkan, "Şunu iyi bilin ki sizin gücünüz ancak silahsız masumlara, çocuklara ve kadınlara yeter. Gücünüze aldanıp şımardınız, azgınlaştınız ve yeryüzünde bozgunculuk yaparak dünya barışını ve insanlığın geleceğini tehdit ediyorsunuz. Allah’ın izni ve yardımı ile sonunuz bu sefer de bizim elimizden olacak. Türk tokadının tadını daha almadınız. Beş bin yıllık geleneği olan ve savaşa düğüne gider gibi koşarak giden bu milletin her yerde görünen ve görünmeyen evlatları vardır." ifadelerini kullandı.

"DÜNYA BARIŞINI VE İNSANLIĞIN GELECEĞİNİ TEHDİT EDİYORSUNUZ"

Türk Dünyası Parlamenterler Vakfı (TDPV) Başkanı Abdullah Çalışkan'ın sözleri şöyle:

Bu tür konulara pek girmem ama beni çok rahatsız ettiği için kamuoyu ile şahsi görüşlerimi paylaşmak istedim. Terörist İsrail’in Dışişleri Bakanı Katz’ın, siyasi hayatımda üzerimde emeği olan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanımıza yönelik yaptığı hadsiz ve küstahça, tehdit içeren konuşmasını kabul etmem mümkün değildir. Şunu iyi bilin ki sizin gücünüz ancak silahsız masumlara, çocuklara ve kadınlara yeter. Gücünüze aldanıp şımardınız, azgınlaştınız ve yeryüzünde bozgunculuk yaparak dünya barışını ve insanlığın geleceğini tehdit ediyorsunuz. Allah’ın izni ve yardımı ile sonunuz bu sefer de bizim elimizden olacak. Türk tokadının tadını daha almadınız. Beş bin yıllık geleneği olan ve savaşa düğüne gider gibi koşarak giden bu milletin her yerde görünen ve görünmeyen evlatları vardır. An gelir sana sabahı göstermezler.

"Netanyahu ve sizler de gün gelecek aynı acıyı yüreğinizde yaşayacaksınız"

Filistinli binlerce anne ve babaya evlat acısı yaşatan eli kanlı katil Netanyahu ve sizler de gün gelecek aynı acıyı yüreğinizde yaşayacaksınız. Buna emin olun. Siz bu yaptıklarınızla Filistin’i kıyamete kadar özgür bıraktınız. İnsanlığın uyanmasını sağladınız. Çirkin yüzünüzü herkesin görmesini sağladınız. Gün gelince bizden tokadı yiyeceğinizi aslında siz de biliyorsunuz ve ülkemizin her açıdan zayıflaması ve gerilemesi, insanlarımızın milli ve manevi hassasiyetlerini kaybetmesi için elinizden geleni yapıyorsunuz. Yüce Türk milletinin evlatları vakti zamanı geldiğinde tarihte olduğu gibi dünyaya adalet ve barış gelmesi için gereken vazifesini yapacak, bozgunculara gereken cevabı verecek ve dünyayı sapık ve hastalıklı zihniyetlerden arındıracaktır. Buna adım gibi eminim. Hep birlikte heyecanla o günleri bekliyoruz. Saklanacak yeriniz yok. Bu vatanın ölümü gülerek karşılayan, korkmaz, kural tanımaz evlatları vardır. Artık bu görünmez kahraman yiğitlerin hedefindesiniz. Kime güveniyorsunuz derseniz? Sadece bizi yaratan Rabbimize inanıyor ve O’na güveniyoruz.