Android'in yeni sürümü Android Q hakkında bilgiler
ensonhaber.com

Android 9 Pie sürümü hâlâ dağıtılmaya devam ederken, bir sonraki sürüm olan Android Q hakkında da çeşitli söylentiler ortaya çıktı. Üzerinde çalışmaya başlanılan Android Q, birçok önemli değişiklik içerebilir.

İşte şimdiye kadar Android Q ile ilgili bilinen her şey:

KARANLIK TEMA

ANDROİD Q

Android Q hakkında ortaya çıkan yeni bir rapora göre, Android'deki ekran ayarlarından erişilebilen sistem çapında bir karanlık tema özelliği gelecek. Bu özellik, günün belirli saatlerine göre ayarlanabilecek ve otomatik olarak devreye girip kapatılabilecek. Şu anda birçok android uygulaması kendine özel karanlık mod özelliği bulundursa da Android Q ile birlikte bütün uygulamaların karanlık modu olacak.

UYGULAMA İZİNLERİ

ANDROİD Q

Google, Android Q ile birlikte, uygulamaların kullanım izinlerini de tamamen değiştirebilir. Örneğin uygulamalar gerekli izinleri arka planda kullanmayıp, sadece uygulama aktif olduğunda kullanabilecek. Ayrıca ayarlar menüsünde hangi iznin ne zaman kullanıldığını gösteren bir izin kullanım grafiği de olacak.

MASAÜSTÜ MODU

android q

Google, Android Q ile birlikte, Samsung'un Samsung DeX ile sunduğu özelliklere benzer bir masaüstü modu kullanıma sunabilir. Ancak bu özelliğin olup olmayacağına dair henüz net bir bilgi yok.