Salçaya bir çay bardağı dökün, küfü anında söküp atıyor
ensonhaber.com

Gıda ürünlerinde küf oluşumu, hijyenik olmayan koşullar ve uygun olmayan saklama yöntemleriyle sıkça karşılaşılan bir sorun olarak öne çıkıyor.

Özellikle salça gibi yüksek su oranına sahip ürünler, mikroorganizmalar için uygun bir ortam sağladığından küf oluşumuna daha yatkın olabiliyor.

Elverişsiz saklama şartları, hijyenik olmayan malzemelerin kullanımı ve ürünlerin açıkta bırakılması, salçadaki küf oluşumuna sebep oluyor.

Bu yüzden hemen hemen her yemekte kullanılan salçanın küflenmesi kaçınılmaz bir hal alıyor.

Sizde salçanızın kısa sürede küflenmesini istemiyorsanız, mutlaka bu yöntemi deneyin. İçerisine 1 çay bardağı eklemeniz yeterli.

Salçadaki küfü jilet gibi söküp atıyor

Salça kullanımında sıkça karşılaşılan sorunlardan biri olan küflenme, pratik bir çözümle bertaraf edilebilir hale geliyor.

Salçadaki küfü engellemenin en basit yollarından biri zeytinyağı. Salçanın içerisinde ekleyeceğiniz bir çay bardağı zeytinyağı, küflenmeyi engelleyecek ve tazeliği koruyacak.

Salçanın içeriğindeki yüksek su oranı, mikroorganizmaların üremesi için uygun bir ortam oluştururken, zeytinyağı bu süreci yavaşlatarak küflenmeyi engelliyor.