Tapu sahiplerine 5 yıllık ödeme! O ücretler iade ediliyor….
ensonhaber.com

Tapu sahibi olan milyonlarca vatandaş çeşitli oranlarda emlak vergisi ödüyor. Ancak, alınan bu karar ile birlikte birçok kişinin emlak vergisi mükellefi olmadığı belirlendi.

Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) tarafından açıklanan bilgiler kapsamında mükellef olmayan bu kişiler için geriye dönük para iadesi yapılacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından Gelir İdaresi Başkanlığı neslinde her yıl düzenli olarak alınan emlak vergi alınıyor. KDK'nın yeni kararıyla birlikte o kişiler için emlak vergisinden muafiyet getirilmişti.

Emlak vergisinden muaf olan kişiler…

Emlak vergisi mükellefi olmayan ve bununla birlikte para iadesi yapılacak kişiler ise; Emekliler, ev hanımları, işi olmayan kişiler, şehidin dul eşi ve yetimleri, gaziler ve engelliler olarak belirlendi.

Ayrıca, bir eve sahip olanlar ve devletin vermiş olduğu maaşın dışında başka hiçbir geliri olmayan sıfır oranlı emlak vergisi olan kişiler bu haktan yararlanacak.

Emlak vergisi muafiyet koşulları

Bakanlar Kurulu tarafından belirlenen indirimli vergi oranından faydalanabilmek için, Türkiye’de brüt yüzölçümü 200 metrekareden küçük olan tek meskeni olan veya tek meskene intifa hakkı sahibi olan kişiler başvuruda bulunabilecektir.

Emlak vergisi ödemekten muaf olan kişilerin sahip oldukları evin 200 metrekareyi aşmaması şartı aranmakta.

Başvurular ise Bakanlar Kurulu tarafından belirlenecek süre içinde yapılacak.