Çanakkale'de 50 kiloluk balık yakalandı
DHA

Çanakkale’de bir bankada özel güvenlik görevlisi olarak çalışan Çetin Doğan, geçen hafta sonu havanın güzel olmasını fırsat bilerek hem spor yapmak, hem de balık avlamak için boğazda dalış yaptı.

Çanakkale'de 50 kiloluk balık yakalandı

SU ALTINDA AVINI BEKLEDİ

Tüpsüz olarak, dalgıç elbisesi, ağırlık, gözlük ve şnorkelle dalışı gerçekleştiren Doğan, suyun altında bir kayaya tutunarak avını beklemeye başladı.

BOYU KADAR BALIĞI ZIPKINLA VURDU

Kısa süre içinde balık sürüsünü kovalayan akyaları gören Doğan, en büyüğünü hedef alıp tetiğe bastı. Zıpkınla vurduğu 50 kiloluk akya önce üzerindeki zıpkın şişiyle 50 metre ileri gitti.

Çanakkale'de 50 kiloluk balık yakalandı VİDEO

Çanakkale'de 50 kiloluk balık yakalandı

Boyuna yakın uzunluktaki akya ile zaman zaman su üstüne çıkıp nefes alıp dinlenerek yaklaşık yarım saat suda boğuşan Çetin, sonunda balığı karaya çıkarmayı başardı.

SUALTI KAMERASIYLA KAYDETTİ

O anları sualtı kamerasıyla kaydeden Çetin Doğan, "Zaman zaman bu büyüklükte balıklar vurdum. Bu kez de yine böyle bir balık vurmak hayaliyle dalış yaptım. Sabırla beklediğime değdi. Karşıma sürü halinde Akya balıkları çıktı. Ben de o an çok heyecanlandım. Soğukkanlı bir şekilde zıpkının tetiğine basarak balığı vurmayı başardım. Ama balığı yorup karaya çıkarmak, vurmaktan daha zor oldu. Yarım saat boyunca balık su içinde sağa sola yüzdü. Ben de onun takip ettim. Sonunda Akyayı karaya çıkardım" dedi.

Çanakkale'de 50 kiloluk balık yakalandı

10 YILDIR ZIPKINLA AVCILIK YAPIYOR

Boyu büyüklüğünde akya vuran Çetin Doğan, zıpkınla avcılık yapacaklara önerilerde de bulundu. Doğan, "Ben bu işin profesyonel olarak eğitimini aldım. Yaklaşık 10 yıldan bu yana hem hobi olarak hem de dalış sporu olarak zıpkınla avcılık yapıyorum. Ancak hiçbir zaman belirtilen limitlerin dışında avlanma yapmıyoruz. Bu nedenle bu işi yapacak olan kişiler mutlaka profesyonel eğitim almalı ve limitlere karşı duyarlı olmalı" diye konuştu.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)