CHP Sözcüsü Haluk Koç: Ulusal yas ilan edilmeli
İHA

CHP Sözcüsü Haluk Koç: Ulusal yas ilan edilmeli

Ahmet Davutoğlu'nun CHP ile yürütülecek koalisyon görüşmeleri çerçevesinde görevlendirdiği Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ile CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç ön görüşme yaptı. Koç görüşme sonrası açıklamalarda bulundu. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, şunları söyledi:

ULUSAL YAS İLAN EDİLMELİ

"Terörü lanetlemek adına mutlaka ulusal düzeyde bir yas ilan edilmesinin gereğini ifade edilmesini istiyorum. Bu kararı alacak hükümeti de gecikmeden bu kararı vermesi gerekiyor. Son yaşanan terör saldırılarıyla ilgili birkaç haftadır basında değişik noktalarda çeşitli ihbar niteliği taşıyan haberler duyumlar yer aldı. Sizler de tanık oldunuz. Bir takım canlı bombaların türkiye’de dün yaşandığı gibi terör saldırılarına alet edileceği konusunda ciddi haberler yer aldı. Böylesi hassas koşullarda basında bile yer bulan olası terör girişimleri ve bu iddialar, istihbarat göreviyle ilgili sorumluların maalesef yeterli önlemleri almadığı sonucunu ortaya koymaktadır.

ORTADA GÖREV İHMALİ OLDUĞU AÇIKTIR

Bu kapsamda görev ihmali olan herkesin açığa alınması gerekmektedir. Ortada görev ihmali olduğu açıktır. Mutlaka kovuşturulmalı, cezalandırılmalı ve açıklanmalıdır."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)