CHP'lilerden 129 karanfil ile taziye ziyareti
CHA

CHP Ankara Gençlik Kolları, Paris’te gerçekleştirilen saldırılarda hayatını kaybedenler için Fransa’nın Ankara Büyükelçiliği'ne taziye ziyaretinde bulundu.

Taziyeye, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlı Aka, CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin de katıldı. Elçilik önünde toplanan grup, ‘Mekânlar ve tarihler farklı olsa da acımız aynı’ pankartı açtı.

CHP'LİLER TÜRKÇE BİLMİYOR

Pankartta bir detay dikkat çekti. Her fırsatta AK Parti seçmenini cahillikle suçlayan CHP'liler, Türkçenin en basit kurallarından olan de/da yazımını bilmiyor.. CHP'liler pankartta "de" bağlacını bitişik yazdı.

CHP'lilerden 129 karanfil ile taziye ziyareti

ACINIZI PAYLAŞMAK İÇİN BURADAYIZ

10 Ekim’de 103 kişinin IŞİD tarafından Ankara Garı'nda katledildiğini hatırlatan CHP Ankara Gençlik Kolları Başkanı Umut Eraslan, Paris’te yine aynı kanlı ellerin insanları katlettiğini söyledi. Eraslan, “Bugün Fransa halkının, Paris halkının acısını paylaşmak için buradayız. 129 tane karanfil getirdik. Her biri bizim için çok anlamlı, çok derin ve çok önemli. Çünkü onları en iyi anlayan, onların duygularını en derinden hisseden halk Türkiye halkıdır.” şeklinde konuştu.

CHP'lilerden 129 karanfil ile taziye ziyareti

Açıklamanın ardından grup üyeleri, elçilik önüne karanfil bıraktı. CHP’li Tanrıkulu, Aka ve bazı partililer de taziye ziyaretinde bulunmak üzere elçilik binasına girdi.

CHP'lilerden 129 karanfil ile taziye ziyareti