Dilara Gönder'den İlker Aksum röportajı

Dilara Gönder'den İlker Aksum röportajı

Bir dönem NTV'de spor haberleri sunan Dilara Gönder, Kanal D'nin yayından kalkan dizi 'Ne Diyosuun'da rol arkadaşı olan İlker Aksum'la GQ Dergisi'nde röportaj yaptı.

Derin yırtmaçlı siyah elbisesiyle poker masasına çıkan Dilara Gönder, yine bütün dikkatleri üzerine topladı.

İşte o röportajdan bir bölüm..

Bu ay Ters Köşe'de konuğum, bu güzel ortamın en büyük yaratıcılarından Ali Kemal'im, usta oyuncu İlker Aksum! Onunla, heyecanla başladığımız ama ne yazık ki reyting kurbanı olduğumuz Ne Diyosuun!'u ve nerede hata yaptığımızı konuştuk. Onu tanıdığım ve bu sektördeki ilk işimde kendisiyle birlikte çalıştığım için çok şanslıyım.

Dilara Gönder'den İlker Aksum röportajı

Seninle ilk kez bir araya geldiğimizde, dizinin hayli uzun süreceğine inandığını söylüyordun. Sence ne oldu da yayından kaldırıldı?

"DİZİMİZ TABİRİ CAİZSE ZORTLADI"

Seyircimize konunun biraz karışık geldiğini ve dizinin yanlış yayın politikasına kurban gittiğini düşünüyorum. Senaryonun karışık olduğunu, biz toplantılarımızda da kendi aramızda tartışıyorduk zaten. Ama yaptığımız işi yeni bir tat, yeni bir tarz, yeni bir üslup olarak görüyorduk. Görünen o ki, bu görüşümüz seyircimize biraz karışık ve anlaşılmaz gelmiş. Milletçe dizilerde ya da filmlerde geriye dönüşlerden çok hoşlanmayan bir yapıya sahibiz. Yayın politikamızın da gerçekten kötü olması sebebiyle dizimiz tabiri caizse "zortladı" efendim.

İzleyiciye çok hitap etmedi diyorsun ama biz başından beri zaten geneli değil gençleri hedef almamış mıydık?

Dilara Gönder'den İlker Aksum röportajı

"SOSYAL MEDYADA FENA DEĞİLDİK"

Hedef kitlemiz gençlerdi ama bu gençler kim? 45-50 yaşındaki insanlara kadar ulaşma hedefimiz vardı ama asıl kitle lise ve üniversite öğrencileriydi. Ne yazık ki dizi, 23:30 sularında yayınlandığı için onlara gidemediğimizi düşünüyorum. Bana bu sektör şunu söyleyemez; daha önce 23:30'da dizi yayınladık ve tuttu. Ne yazık ki böyle bir örnek yok. İşler Güçler de yayına geç girdi ama önce reyting ölçümlerinde değil sosyal medyada rüştünü ispatladı. Oysa bizim durumumuz da, sosyal medya ölçümlerine baktığımızda, fena değildi.

"DÖRDÜNCÜ BÖLÜMDE ŞALTERİ İNDİRDİK"

Çekimlerde sen bana sürekli "Bak güzel olacak, bilmem kaç bölüm gideceğiz" diyorken dördüncü bölümde şalteri indirdik. Yetmezmiş gibi, bir de komedi dizisini dramla bitirdik. Bu arada sahi, Ali Kemal öldü mü, ölmedi mi? En son sen binadan düştün ve dizi orada bitti. Doğru. İş yayından kalktığı için senaryonun devamını göremedik, böyle saçma bir şekilde bitmiş oldu. Ne yazık ki sektör acımasız bir şekilde dizileri, finalini dahi yapamadan yayından kaldırma politikası uyguluyor. Bu yüzden de her şey havada kalıyor. Biz tabii ki devam edeceğini umuyorduk. Ben de setteki arkadaşlarıma umut aşılamak için hep "Devam edeceğiz; 30 bölüm, 40 bölüm çekeceğiz" diye konuşup duruyordum.

Dilara Gönder'den İlker Aksum röportajı

Evet, herkesin moralini çok yükseltiyordun ve yaş tahtaya basmayacağını söylüyordun. Hayatında ilk defa yaş tahtaya basmış mı oldun şimdi?

Hayır efendim. Daha önce de yaş tahtaya bastık. Ama bir televizyoncu ya da televizyonda şov yapan herhangi bir programcı için önemli olan istatistiktir. Eğer 10 işinden sekizi, 10'uncu bölümü bile göremeden yayından kaldırılıyorsa durum vahimdir. Bugüne kadar 10 iş yaptıysam üçü yayından kalktı. İstatistiksel olarak yüzde 50-60 başarı söz konusu. Bu da şu anda yeterli görünüyor. Ama bugüne kadar, en kısa sürede yayından kalkan işim bu oldu. Daha önceki rekorum 20 bölümdü.

Dilara Gönder'den İlker Aksum röportajı

Dilara Gönder'den İlker Aksum röportajı