Avrupa'da 'siber saldırı' nedeniyle havalimanları felç oldu

Check-in ve bagaj sistemlerine yönelik hizmet veren Collins Aerospace şirketine yönelik siber saldırı nedeniyle Brüksel, Berlin ve Londra havalimanlarındaki uçuşlarda iptaller ve gecikmeler yaşandı.

Avrupa'da 'siber saldırı' nedeniyle havalimanları felç oldu
  • Avrupa'da Collins Aerospace şirketine yönelik siber saldırı, Brüksel, Berlin ve Londra havalimanlarında uçuş iptalleri ve gecikmelere neden oldu.
  • Teknolojik sorunlar nedeniyle Brüksel Havalimanı'nda manuel işlemler uygulanırken, Berlin'de de check-in süreleri uzadı.
  • Yetkililer, sorunun çözümü için çalışıldığını ve yolcuların uçuşlarını havayolu şirketlerinden teyit etmeleri gerektiğini belirtti.

Avrupa'da kriz var...

Dünya genelindeki havalimanlarında birçok havayoluna yazılım hizmeti veren Collins Aerospace şirketine yönelik siber saldırı, hava trafiğini sekteye uğrattı.

İngiltere'nin başkenti Londra'daki Heathrow Havalimanı'ndan yapılan açıklamada, teknik bir sorun yaşandığı, havalimanından yapılacak uçuşlarda gecikmeler yaşandığı ifade edildi.

Belçika'daki Brüksel Havalimanı'ndan yapılan açıklamada da siber saldırının otomatik sistemlerin çalışamaz hale gelmesine ve yalnızca manuel check-in ve biniş işlemlerinin yapılmasına imkan sağladığı belirtildi.

"GECİKMELERE VE İPTALLERE YOL AÇACAK"

Açıklamada, "Bu durum uçuş programını büyük ölçüde etkiliyor ve ne yazık ki uçuşlarda gecikmelere ve iptallere yol açacak.

Hizmet sağlayıcısı, bu sorun üzerinde aktif olarak çalışıyor ve sorunu mümkün olan en kısa sürede çözmeye çalışıyor" denildi.

"TEKNİK BİR SORUN"

Berlin Havalimanından yapılan açıklamada ise, "Sistem sağlayıcısındaki teknik bir sorun nedeniyle check-in işlemlerinde daha uzun bekleme süreleri yaşanıyor.

Hızlı bir çözüm üzerinde çalışıyoruz" ifadesine yer verildi.

UYARI YAPILDI

Bugün uçuşu olan yolculara, havalimanına gitmeden önce uçuşlarını havayolu şirketlerinden teyit etmeleri tavsiye edildi.

Collins Aerospace'in sahibi olan RTX şirketinden yapılan açıklamada, bazı havalimanlarındaki sistemlerde siber saldırı bağlantılı bir kesinti yaşandığının farkında olunduğu ve sorunun mümkün olan en kısa sürede çözülmesi için çalışıldığı ifade edildi.