Erdoğan: Bana ayranı dedem önerirdi

Erdoğan: Bana ayranı dedem önerirdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Yeşilay tarafından Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen Global Alkol Politikaları Sempozyumu'nda yaptığı konuşmada "Bizim milli içkimiz ayrandır." sözleri yeni bir tartışmayı da beraberinde getirdi.

Erdoğan konuşmasında ilk olarak nüfus planlaması ile ilgili çeşitli rakamlar vererek sürekli tekrarladığı 3 çocuk önerisini bir kez daha yineledi. Ardından 'milli içki' tartışmalarına değinen Erdoğan, Türkiye'nin milli içkisinin bira değil ayran olduğunu belirtti.

"AYRANI BANA DEDeM ÖNERİRDİ"

"Bana dedem milli içki olarak ayranı önerirdi" diyen Başbakan Erdoğan, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Birileri de votka içecekmiş, bira içecekmiş varsın o da birasını votkasını içsin. Ama biz anayasanın 58. maddesi gereği neyse, devlet olarak bunu yapmaz zorundayız. Anayasanın 58. maddesi devletin uyuşturucu ile mücadelede, kumarla mücadelede, kötü alışkanlıklarla mücadelede tedbirler alacağını söylüyor. Onun gereğini yapmak başbakanın görevidir. Kimse rahatsız olmasın. Üniversitenin kampüsü içerisinde alkollü içki satılıyor. Böyle şey olur mu? Oraya aydınlanmaya gelen genç kafayı bularak evine gidiyor. Buna karşı tedbir almazsak ne olacak? Ondan sonra eline bilgisayar alarak yerde döner bıçağıyla oradaki arkadaşına saldırıyor. Kafa kıyak çünkü. Bunu söylediğimizde bazı çevreler rahatsız oluyor. Biz hak neyse yapmak, milletimizin yanında yer almak zorundayız."

"EYVAH ŞERİAT GELİYOR"

Erdoğan'ın bu sözleri sosyal medyada yeni bir tartışmayı da beraberinde getirdi. İktidar karşıtları Erdoğan'ın bu sözlerini 'eyvah şeriat geliyor' şeklinde yorumlarken, önemli bir çoğunlukta Başbakan'ın bu çıkışını yerinde buldu.