Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti grup toplantısı konuşması
ensonhaber.com

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuştu.

Parti üyelerinin ve kameraların karşısına geçerek gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 9 yıl önce gerçekleşen Gezi Parkı olaylarına da değindi.

"Bunlar çürük bunlar sürtük"

Olaylar sırasında camilere yapılan saldırıları hatırlatan Erdoğan, "Ağaç bahanesiyle çakılan kıvılcım bir anda ülkenin çıkarlarını hedef alan çatışmaya dönmüştü. Dolmabahçe'deki caminin içinde bu eşkıyalar, teröristler bira şişeleriyle caminin içini pisletmişti. Bunlar çürük, bunlar sürtük.

"Bay Kemal de oradaydı"

Gezi olaylarının arkasında hangi güçlerin olduğunu tarih de yazacaktır. Bay Kemal de oradaydı. Çünkü başı çeken oydu. Bunlar ancak terör sevicileri ile beraber. Çünkü kendileri de terör sevici." açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gezi olaylarına: Bira şişeleriyle caminin içini pislettiler bunlar sürtük VİDEO

"En güzel cevabı pazar günü verdik"

Atatürk Havalimanı'nın Millet Bahçesi'ne dönüştürülmesine karşı çıkan muhalefet de, Erdoğan'ın gündemindeydi.

Erdoğan, "Zulüm 1453'te başladı dediniz. Millet Bahçesi üzerinden yalan ve iftira ile bize saldıranlara en güzel cevabı pazar günü verdik." dedi.

Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir projeye karşı çıkacak aklı başında tek bir kişi bulunamayacağını dile getiren Erdoğan, "Ülkemizde birileri, böyle bir hizmeti siyasi husumet aracı haline getirebilecek kadar aklını kaybetmiş. İşi çevrenin korunmasını savunmak olan, projeler üretmek olan birçok kurum var.

"Bunların derdi ağaç değil"

Bunların derdi ağaç değil, yeşil değil. Bu işi biz yaparız. İnşallah fethin 570'inci yıl dönümünü Atatürk Millet Bahçesi'nin tamamlanan kısımlarında yaparak bu kifayetsizlere gereken cevabı vereceğiz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bize saldıranlara en güzel cevabı pazar günü verdik ViDEO

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının diğer bölümünde şunları söyledi:

Yapılan hizmetleri anlattı

"TUSAŞ tesisini hizmete açtık, Konya-Karaman YHT'yi hizmete sunduk, organize sanayi bölgeleri eğitim merkezlerini hizmete açtık, Söke'de en büyük kağıt fabrikasını açtık, Giresun'da afet konutlarını teslim ettik.

1915 Çanakkale Köprüsü'nü hizmete sunduk, Tokat Havaalanı'nı açtık, Faselis Tüneli'ni açtık. İdlib'de ve diğer bölgelerde 100 bin briket evden tamamlananlarını açtık. Rize-Artvin Havalimanı'nın açılış töreninin gururunu paylaştık.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti grup toplantısı konuşması

"Her yeri esenlik yurdu haline getirmenin mücadelesini veriyoruz"

İstanbul'a talan edilecek bir nimet olarak bakanlar; sadece fethi, sadece Osmanlı'yı değil, Cumhuriyeti de bizim yaptıklarımızı da anlayamazlar. Aslolan; gönüllerin fethedilmesidir.

Ecdadımızdan aldığımız ilhamla her yeri esenlik yurdu haline getirmenin mücadelesini veriyoruz. 29 Mayıs 1453'ü maziden atiye kurduğumuz köprünün en önemli ayaklarından biri olarak görüyoruz.

"Fethin bağrındaki yarayı kapattık"

Ayasofya'yı yeniden açarak, fethin bağrındaki yarayı kapattık. Yüreği yaslı, mahzun Ayasofya, ezanıyla İstanbul'un kalbinde yükselen sancak olarak medeniyetimizdeki yerini aldı.

Fatih'ten itibaren harap vaziyetteki İstanbul'un büyüleyici güzelliğe sahip olması Avrupalıları cezbediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti grup toplantısı konuşması

"Çamlıca'daki demir yığınlarını kaldırdık"

Çamlıca Tepesi neydi, bir kirlilik abidesiyle o kulelerle. Çevrecilik adına konuşanlar, 'Burada bir çevre katliamı var' demediler. Biz geldik, oradaki demir yığınlarını kaldırdık ve muhteşem bir tasarım olan Çamlıca Kulesi'ni diktik.

Bunlar (ana muhalefet) medeni değil, gayri medeni. Medeniyetimizin başkenti İstanbul'a ne yapsak, hangi hizmeti getirsek borcumuzu ödeyemeyiz.

"İstanbul Havalimanı ülkemizin yüz akı"

Adını Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi olarak tescillediğimiz eser şehrin vahası, güzellik anıtı olarak insanımıza hizmet verecektir. Şu anda biz de öyle yapıyoruz.

Dünyanın en modern ve en işlevsel havalimanlarının başında gelen İstanbul Havalimanı, ülkemizin yüz akı olarak faaliyetlerine devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti grup toplantısı konuşması

Şehir hastaneleri

Atatürk Havalimanı ise askeri havalimanı ve sivil pistiyle kısmen bu vasfını sürdürecek. Yurt içi ve yurt dışı seyahatlerimizde Atatürk Havalimanı'nı kullanıyoruz. Yabancı devlet insanları da burada karşılanıyor.

Atatürk Havalimanı'na 3 ayda 1006 odalı şehir hastanesi yaptık. Ana muhalefetin, hal binasını hastane diye takdim etmesi gibi milleti aldatma çabasında değiliz. Onlara da o yakışır. Sancaktepe'de benzer bir hastaneyi yaptık. Bu iki hastanede de havaalanı var. Yurt dışında ölüme terk edilen vatandaşlarımızı ambulans uçağımızla aldık, getirdik. Burada tedavileri devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti grup toplantısı konuşması

"Belki de dünyada bir numara olacak"

Atatürk Havalimanı'nı eski fonksiyonuyla devam ettirmek İstanbullulara haksızlık olurdu. Türkiye'nin ve İstanbul'un daha uygun bir yerde yeni bir havalimanına ihtiyacı vardı. Yap-işlet-devret yöntemiyle Hazine'ye yük getirmeden ülkemize kazandırdık. Bu havalimanımız dünyada ilklerden; modern ve lüks.

Kısa adıyla İGA olan bu havalimanımız şu anda dünyada ilklerde. Şu anda daha da geliştiriyoruz. Gelen giden yolcularla ilgili otel ihtiyaçlarına yönelik yüklenici firmaya gerekli desteği vereceğiz, otelleri yapmak suretiyle İGA daha güçlü hale gelecek. Pisitler noktasındaki eksiğimizi de giderecekler. İGA belki dünyada bir numara olacak. Yeni havalimanımızı etap etap büyütmeye devam ediyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geri kalan açıklamalarından satır başları;

"Atatürk Havalimanı bölgesine 345 bin fidan"

Atatürk Havalimanı bölgesine 345 bin fidan dikiyoruz. 350 yaşında bir zeytin ağacının dikimini yaptık. Oraya farklı bir onur kazandırıyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti grup toplantısı konuşması

"Van'da sizin yanınızda olan Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarıydı"

Kılıçdaroğlu, Kandil'e selam çakıyor. Van'ın terkedilmişliğinden söz ederken bu şehri 2011'deki depremin ardından sıfırdan inşa ettiğimizden adamın haberi yok. Depremin ardından Van'ın ne halde olduğundan haberin var mı Bay Kemal? Bugüne kadar biz Van'a takribi olarak en az 35 milyar harcama yaptık. CHP'ye gönül veren kardeşlerime sesleniyorum; İstanbul'u, Ankara'yı, Van'ı yaşadınız. Daha ilk geceden itibaren Van'da sizin yanınızda olanlar kimlerdi? Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarıydı.

"Bay Kemal suyu akmayan musluğu açmakla büyük yatırım yaptığını söyleyecek kadar zavallı"

Van’da eğer PKK örgütünün uzantısı olanlar görevde olmuş olsaydı suyu olan bir Van bulamazdınız. Biz onların döneminde bile, Van’a suyu biz götürdük. Bay Kemal suyu akmayan musluğu açmak suretiyle büyük yatırım yaptığını söyleyecek kadar zavallı.

CHP'li belediyelerdeki yolsuzluk operasyonunu destekleyeceği yerde bunları belediyeleri engelleme çabası ile takdim ediyor. Kılıçdaroğlu yolsuzluk operasyonlarına karşı çıkarak safını belli etmiştir.

"Söke söke bu ülkede yargı var"

Bu zat; inanın yalancı. Bu zat; omurgasız, bir proje, bir aparat. Bu zatın ülkede yapılan eserleri engellemeye çalışmaktan başka bir gayretine şahit oldunuz mu? Biz gelirsek bunların verdiği işi alan müteahhitlere ödemeleri yapmayacağız diyorlar, devlette devamlılık esastır. Bunu nasıl dersin. Söke söke bu ülkede yargı var. Şakır şakır ödemeye mecbursun. CHP'nin vekil olmuş olan müteahhitlere CHP'li müteahhit ödeme yapmam demedik ya hepsine şakır şakır ödeme yaptık. Bizde böyle bir kin yok. Samimi olarak işini yapana her zaman destek var.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti grup toplantısı konuşması

"Her iftirayı burnundan fitil fitil getirmek boynumuzun borcudur"

TÜRKEN Vakfı'nın yurt binasının inşaatını diline dolayan bu kişinin, PKK'nın oradaki faaliyetlerinden şikayeti olduğunu gördünüz mü? Kılıçdaroğlu bu yurdu iftirayla diline dolayarak kime hizmet ediyor dersiniz. Rahmetli Muhammed Ali'nin çiftliğini de aynı vakıf sayesinde öğrencilerimizin hizmetine sokarak bu zatı daha da çatlatacağız, kıvrandıracağız.

Her ifitirayı burnundan fitil fitir getirmek de boynumuzun borcudur. Çocuğumuzla, ailemizle uğraşmayı dert haline getiren bu zatın cemaziyelevvelini ortaya dökmesini de bilriiz de bize yakışmaz. Gerektiğinde hadsize haddini bildirmenin kırk yetime kaftan giydirmekten daha üstün olduğunu gayet iyi biliriz.

"Kimi aday gösterecekleri kendi bilecekleri iştir"

Kılıçdaroğlu'nun hakkını yememek lazım. 2023 Haziran ayında yapılacak seçimler için rakip gördüğü herkesi ya aynı masaya topladı ya da ince manevralarla saf dışı bırakmaya başladı. Bu zatın her ağzını açtığında hakkını savunduğu biri cezaevinden 6'lı masanın tüm taraflarına 'Utanmıyor musunuz' diye ayar verdi, süt dökmüş kedi misali hiçbirinin sesi çıkmadı. Herhalde soluk borularını tutan el ses çıkarmalarına izin vermedi. Kimi aday gösterecekleri kendi bilecekleri iştir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti grup toplantısı konuşması

Kılıçdaroğlu'na 10 soru

Buradan ben Kılıçdaroğlu'na sesleniyorum. Bir kaç soru sormak sitiyorum. PKK'dan YPG'ye bölücü terör örgütünün bütün unsurlarını FETÖ'den DEAŞ'a tüm terör örgütlerinin siyasi uzantıları ile beraber en şiddetli şekilde lanetliyor mu lanetlemiyor mu? Bu bir.

"Türkiye'nin Akdeniz ve Ege'de verdiği milli mücadelede ülkesinin yanında mı?"

İkinci sorum; Türkiye'nin PKK'ya karşı yürüttüğü sınır ötesi harekatlarını destekliyor mu? İsveç ve Finlandiya'nın MATO üyeliği tartışmasında ortaya çıkan Batı'nın terör örgütlerine karşı riyakar tutuma karşı devletinin izlediği poltikanın yanında mı? Türkiye'nin Akdeniz ve Ege'de verdiği milli mücadelede ülkesinin safında mı?

"Partisi içindeki her türden tacizciyi tasfiye etmeyi düşünüyor mu?"

Dünyanın salgın ve savaş sebebiyle yaşadığı krizin ekonomik boyutu ile ilgili sürdüğümüz mücadeleye destek veriyor mu? Mahkeme kararı ile yalan olduğu tescillenmiş iddiaları bırakıp siyaseti ülkenin ali çıkarlarıyla yürütmeye var mı? Partisi içindeki her türden tacizciyi, tecavüzcüyü tasfiye etmeyi düşünüyor mu?

"Yüreği yetip 2023'te Cumhurbaşkanı adayı olacak mı?"

Yüreği yetip 2023'te Cumhurbaşkanı adayı olacak mı olmayacak mı? Aksi halde kifayetsiz muhterislere ülke teslim edilmez devam edeceğiz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti grup toplantısı konuşması

"Siyasetçi kılıklı provaktörler, terbiyesizliğin hesabını hukuka verecektir"

Dün köprüye çıkıp polislere hakaret edip devletin polisine rağmen pankart asmaya çalışan tipler bunun somut örnekleridir. Siyasetçi kılıklı provokatörler yaptıklarını terbiyesizliğin hesabını hukuka verecektir. Bu ne densizliktir. Sen vekil olsan ne yazar? Gelip de Şehitler Köprüsü'nde böyle bir pankartı polise rağmen asamazsın. Astırtmazlar. Ne oldu? Asamadın.

Kültür sanat konusunda ülkemize bizden daha çok hizmet getiren limse olmadığına yürekten inanıyoruz. Gezi olaylarının planlı bir kalkışma olduğunu boşuna söylemiyoruz. Boğuştuğumuz pek çok sorunun başlangıç noktası Gezi olaylarıdır.

"Türkiye Ekonomi Programı'nı hayata geçirmeyi başardık"

Ekonomimizi şer üçgeni üzerinden hedef alan saldırılara mücadele ediyoruz. Kendimize yeni yollar, araçlar bularak yatırım, üretim yoluyla büyümeye sürdürecek Türkiye Ekonomi Programı'nı hayata geçirmeyi başardık. Dün 2022 yılının ilk çeyrek büyüme rakamı yüzde 7,3 olarak açıklandı.

"Hiçbir insanımızı yokluğun pençesine terketmeyeceğiz"

İstihdamda tarihimizin rekorunu kırdık. Küresel ekonomik dalgalanmaların etkisiyle benzer sıkıntıların tüm dünyada yaşandığını da unutmamalıyız. Birliğimize, beraberliğimize sıkı sıkıya sarılarak çalışmaya devam edersek bu süreci en az hasarla atlatmayı başaracağız. Hiç bir insanımızı yokluğun pençesine terketmeyeceğiz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti grup toplantısı konuşması

"Enflasyondan kaynaklanan refah düşüşüne yönelik tedbirleri sürdüreceğiz"

Tarım Kredi Kooperatiflerimizin market sayısı 1300'e ulaştı. Hedef 3 bine doğru çoğaltmak. İşçisiyle işvereniyle, memuruyla her kesimin sıkıntılarına çare olacak paketler hazırlıyor, uygulamaya koyuyoruz. Enflasyondan kaynaklanan refah düşüşüne yönelik tedbirlerimizi sürdüreceğiz. Önümüzdeki haftalarda, aylarda yeni müjdelerle milletimizin karşısında olacağız. En garip insanın da karnının tok olduğunu görmeden bize rahat uyku uyumak haramdır.

"NATO bir güvenlik kuruluşudur, terör örgütlerine destek kuruluşu değildir"

Bölgemiz üzerinden yapılan her hesabı bozuyoruz. Ukrayna krizi sonrası NATO'nun kapısına dayandılar. Tekrar ediyorum; İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyelik başvurusuna terör örgütü PKK'ya verdikleri destek sebebiyle karşı olduğumuzu ilan ettik. NATO bir güvenlik kuruluşudur, terör örgütlerine destek kuruluşu değildir.

"Yunanistan, tarihten hiç ders almıyor musun?"

Yunanistan'da ABD üslerinin kurulmasına imkan hazırladı mı? Hazırladı. Yunanistan'la anlaşmamız vardı, dün Dışişleri Bakanıma da söyledim. Yüksek Düzeylik Stratejik Konsey Anlaşmamızı bozduk Yunanistan'la. Şahsiyetli dış politikadan yanayız. İkide bir uçaklarınla kalk bize gösteri yap. Ya ne yapıyorsun sen, kendine gel. Tarihten hiç ders almıyor musun? Sonra başlıyorsun ağlayıp sızlamaya. Türkiye ile dans etmeye kalkma. Yorulur yolda kalırsın. Bunlarla artık ikili görüşmeleri yapmıyoruz. Bu Yunanistan maalesef yola gelmeyecek. ABD'de Rum lobisi imiş, Kongre'de aleyhimize sözler edecek. Biz artık bunlardan bıktık. Dürüst olacaksan karşımızda koltuğun hazır, olmazsan kusura bakma.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti grup toplantısı konuşması

"İsveç ve Finlandiya'nın terör örgütü ile bağlantılı kapısına kilit vurması gerekiyor"

Pek çok acı tecrübe ile belgeye bağlanmamış sözlere inanmamız asla mümkün değildir. İsveç ve Finlandiya'dan ve onların üyeliği için ısrarcı olanlardan bu ülkenin sınırları içinde terör örgütü ile bağlantılı tüm kurumların kapısına kilit vurması gerekiyor. Bize heyet gönderdiler, aynı akşam televizyonlarında Salih Müslim ile röportaj yapıyorlar.

Harp oyunları PKK'yı YPG'yi yapıp meşrulaştırmaya çalışanlar bizi değil kendilerini kandırıyorlar. İsim isim kim olduklarını biliyoruz. Avrupa'da yürüyüşlerini pankartları ile yapıyorlar, o ülkenin güvenlik güçlerinin koruması altında. PKK yandaşlarının faaliyetlerini desteklerken bizim insanımız üzerinde baskı kuranlar demokrat değil, en ilkelinden faşisttir. Türkiye'ye parasıyla vermedikleri silahları terör örgütüne bilabedel aktaranlar terör örgütü sıfatını hakeder.

"Tatmin edici cevap bulmadan tavrımızı değiştirmeyeceğiz"

Teröriste böyle pervasızca yol veren bir ülke mi bir tehdit karşısında bizimle beraber mücadele edecek. Bizim harekatlarımıza işgal diyecek kadar olanlar mı ortak düşmana karşı yanımızda yer alacak. Bu sorulara tatmin edici net cevaplar bulmadan, bağlayıcı belgeler görmeden tavrımızı değiştirmeyeceğiz.

"Tel Rıfat ve Münbiç'i teröristlerden temizliyoruz"

Tel Rıfat ve Münbiç'i teröristlerden temizliyoruz. Ardından da aşama aşama diğer bölgelerde aynısını yapacağız. Bakalım bu meşru adımlarımıza kimler destek verecek, göreceğiz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti grup toplantısı konuşması