Amerika'nın en büyük külliyesi bugün açılıyor
ensonhaber.com

Amerika Diyanet Merkezi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Diyanet İşleri Başkanı Görmez'in katılımı ile bugün açılıyor.

Amerika'nın en büyük külliyesi bugün açılıyor

GÜLEN 18 YILDIR AMERİKA'DA AMA..

Devletin içine sızdırdığı hakim, savcı ve polisleriyle hükümeti devirmeye çalışacak kadar gözünü karartan cemaat yıllardır İslam'a ve İslam dünyasına hizmet ettiğini savunuyor ama Gülen'in 18 yıldır yaşadığı Amerika'da İslam adına yaptıkları tek bir icraat yok..

AMERİKALI SENATÖRLERİN SPONSORU

Fethullah Gülen Amerika'da cami, külliye yaptırmak yerine Türkiye aleyhine karar çıkarıp açıklama yapmaları için Amerikalı senatörlere para veriyor, onların toplantılarına sponsor oluyor..

Amerika'nın en büyük külliyesi bugün açılıyor

AMERİKA'NIN EN BÜYÜK DİYANET MERKEZİNİ ERDOĞAN AÇACAK

Cemaat himmet paraları adı altında kendine önemli bir gelir sağladı. Cemaatin saf temiz mensupları dişinden tırnağından artırdığı paralarla Gülen'e yardım etti. Fethullah Gülen de 1998 yılından beri Amerika'nın Pensilvanya eyaletinde yaşıyor ama Amerika'nın en büyük diyanet merkezini cemaat değil, Türkiye adına Cumhurbaşkanı Erdoğan açıyor..

Amerika'nın en büyük külliyesi bugün açılıyor VİDEO

İSLAM DİNİ TEMEL KAYNAKLARDAN ANLATILACAK

Amerika Diyanet Merkezinde "İslam dininin temel kaynaklarına dayalı doğru ve güncel bilgiyle toplumun din konusunda aydınlatılması, inanç, ibadet ve ahlak esaslarıyla ilgili topluma rehberlik edilmesi, adalet, barış, müsamaha ve karşılıklı anlayış temelinde ilişkiler geliştirilmesi amacıyla çalışmalar yürütülmesi" amaçlanıyor.

KONFERANS, SERGİ SALONU, RESEPSİYON ALANI, CAMİ..

Külliye içinde Selçuklu mimarisine uygun inşa edilen kültür merkezinde ise kütüphane, konferans ve sergi salonu, toplantı salonu ile resepsiyon alanı bulunuyor.