ensonhaber.com

14 Mayıs'ta yapılacak seçimler için geri sayıma geçilirken, dün Millet İttifakı'nın Maltepe'de düzenlediği mitingin arından bu kez de Cumhur İttifakı İstanbullularla buluştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşen AK Parti'nin 'Büyük İstanbul Mitingi', Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’nde saat 16.00'da başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan coşkulu kalabalığın dikkat çektiği alanda 1 milyon 700 bin kişinin olduğunu açıkladı.

Son 1 hafta mesajı verdi

Coşkulu vatandaşlara seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan son bir hafta kapı kapı gezeceğiz diyerek partililere seçim mesajı verdi.

İstanbul'un belediye başkanlığından itibaren her daim yanında olduğunu aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan muhalefete yüklendi.

Muhalefete sert çıkıştı

Gezi Parkı olaylarında 'zulüm 1453'te başladı' yazısı yazıp Dolmabahçe Camisi'nde bira içenlere tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na çıkıştı.

"Bay bay Kemal hiçbir şey seni iflah etmez"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bay bay Kemal istediğin kadar fıçı dolusu iç, hiçbir şey seni iflah etmez. Benim milletim ayyaşa sarhoşa kalkıp meydanı bırakmaz." dedi.

"Benim milletim ayyaşa sarhoşa meydanı bırakmaz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Vesayeti yendik, bu sefer de PKK ve FETÖ gibi terör örgütlerinin saldırılarıyla karşılaştık. Bu alçaklar 'zulüm 1453'te başladı' diye sokaklara yazılar yazdılar. Başbakanlık ofisimin karşısına rahmetli anneciğime hakaretler ettiler. Bunlar Dolmabahçe'deki camiye bira şişeleri ile girdiler. Mabedimizi kirlettiler. Tüneller açmaya kalktılar, ama bedelini ödediler. Benim milletim ayyaşa sarhoşa meydanı bırakmaz. Bay Bay Kemal istediğin kadar fıçı dolusu iç hiçbir şey seni iflah etmez. Zulüm 1453'te başladı yazanların mesajı açık değil mi? Kumpas kasetlerine sarılanların mesajı açık değil mi? 15 Temmuz'da tankların arasından kaçıp gidenlerin mesajı açık değil mi? Ekonomik tetikçilerin tuzaklarına tüketmeyin ülke batsın diyenlerin mesajı açık değil mi?