MHP'li Feti Yıldız uyuşturucu sorusuna kızdı
ensonhaber.com

mhp

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, Habertürk canlı yayınına telefonla bağlanarak partisinin af teklifine ilişkin soruları yanıtladı.

HANGİ SUÇTAN KAÇ KİŞİ CEZAEVİNDE

Hangi suçtan kaç kişinin cezaevinde olduğunu tek tek anlatan Feti Yıldız, 45 bin 76 kişinin terör suçundan, 16 bin 566 kişinin cinsel istismar suçundan, adam öldürme ve yaralama suçundan ise 28 bin 274 kişinin tutuklu bulunduğunu ifade etti.

UYUŞTURUCU SATICILARI SERBEST KALACAK

Af teklifiyle birlikte 162 bin kişinin serbest kalacağının altını çizen MHP'li Yıldız, uyuşturucu hakkında gelen soruya da kızdı.

MHP'li Feti Yıldız uyuşturucu sorusuna kızdı VİDEO

"KANDIRILMIŞ ANADOLU ÇOCUKLARI..."

Uyuşturucu suçundan cezaevinde bulunan tutukluların kandırılmış Anadolu çocukları olduğunu belirten Feti Yıldız, bu konuda gelen eleştirilere oldukça sinirlendi.

"EDEBE DAVET EDİYORUM"

Feti Yıldız, "Diyorlar ki; bu istisnaların içinde uyuşturucu yok. Evet, yok efendim. Çünkü uyuşturucu suçundan 36 bin 212 kişi hükümlü, 14 bin 174 kişi tutuklu. MHP, uyuşturucuyla mücadele eden en önemli siyasi yapıdır. Şartlı ceza indirimi yapıyoruz. Uyuşturucu suçundan tutuklanmış, bir tane baron yok. Bunlar, Doğu ve Güneydoğu'nun kandırılmış fakir halk çocukları. İçeride düzeltemiyoruz. Yoksa, bunları salıverelim, okul önlerinde esrar, eroin satsınlar diye bir amacımız olabilir mi? Böyle bir insafsızlık olabilir mi? Bunu söyleyen insanları biraz edebe davet ediyorum." diye konuştu.