Suriye'de hedef 70 kilometrelik alan
Ajanslar

Suriye'de hedef 70 kilometrelik alan

ÖSO çatısı altında savaşan Sultan Murat Tugayı’nın lideri Albay Ahmed Osman, Cerablus’tan sonra batıda Mare’ye kadar ilerleyeceklerini belirterek, “70 km’lik alan önceliğimiz. DAEŞ’in elinde tuttuğu, Türkiye ile sınırı olan tüm yerleri temizlemek istiyoruz" dedi.

HEDEFİMİZ BATIYA DOĞRU İLERLEMEK

Cerablus'u ele geçiren Özgür Suriye Ordusu çatısı altında savaşan muhalif örgüt Sultan Murat Tugayı'nın lideri Albay Ahmet Osman, Türkiye destekli operasyonda bir sonraki hedeflerinin batıya doğru ilerlemek olduğunu söyledi.

Suriye'de hedef 70 kilometrelik alan

GEREKİRSE PYD İLE SAVAŞIRIZ

Bu ilerlemenin haftalar hatta aylar sürebileceğini de ifade eden Osman, PYD ile savaşma niyetinde olmadıklarını ama eğer gerekirse bunu yapacaklarını söyledi. Mare'ye doğru 70 kilometrelik bir alanın öncelikleri olduğunu belirtten Osman, "Güneye ilerlemeden önce bu bölgeyi temizlemek istiyoruz. Bunu başaramazsak DAEŞ'in karşı saldırılarının riski altında kalırız. Önceliğimiz Cerablus'tan Al-Rai yönünde Mare'ye ulaşmak" diye konuştu.

Suriye'de hedef 70 kilometrelik alan

MENBİÇ'E YÜRÜYECEĞİZ

Cerablus ile Mare arasında DAEŞ'in elinden geri alınması gereken onlarca köyün olduğunu belirten Osman, bu köylerin geri alınmasının aylar veya haftalar sürebileceğini vurguladı. Osman, daha sonra ise YPG'nin de içinde olduğu Demokratik Suriye Güçleri'nin ele geçirdiği Menbiç kentine doğru ilerleyeceklerini belirtti.