Huawei, 5G ağ donanımında Avrupa yasağı ile karşı karşıya kalabilir
ensonhaber.com

Amerika ve Avustralya, Huawei'nin Çin hükümeti ile birlikte casusluk yaptığını ifade etmiş ve Huawei için ulusal güvenlik tehditi yarattığı gerekçesiyle ağ ekipmanlarını kullanmayı yasaklamışlardı.

Avrupa Komisyonu da Avrupa'da 5G şebekelerinin kurulması için Huawei ağ donanımının kullanılmasının yasaklanması gerektiğini düşünüyor.

huawei

GSMA, HUAWEI'NİN YANINDA

Kablosuz ağ sağlayıcılarını temsil eden ticaret grubu GSMA, Huawei ekipmanlarının büyük pazarlarda yasaklanması durumunda, kablosuz taşıyıcı sektörünün gelişemeyeceğini ve geriye gidebileceğini savunuyor.

Huawei'nin, kablosuz taşıyıcılara ağ ekipmanı sağlamada dünya lideri olduğunu göz önünde bulunduran GSMA, Huawei'nin ağ ekipmanlarının yasaklanması halinde, birçok GSM operatörünün en son teknolojiyi kullanamayağını söylüyor.

huawei

ABD ve Avrupalı ​​yetkililer, Huawei tarafından yapılan olası casusluk durumlarına karşı endişelenmenin yanı sıra, baskıcı Çin hükümetinin istihbarat toplaması için Huawei'ye baskı yaptığını iddia ediyor.

Eğer daha fazla ülke Huawei ağ donanımlarının kendi bölgelerinde kablosuz operatörler tarafından kullanılmasını yasaklarsa, GSMA'nın bu kararların karşısında durmak için neler yapacağı henüz belli değil.

Aşağıdaki bağlantıdan Ensonhaber Teknoloji Instagram hesabını takip ederek güncel teknoloji haberlerine anında ulaşın.

@eshteknoloji