Hulusi Akar'dan üç üniformayla üç farklı bölgede denetim
AA

Orgeneral Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile Havadan İhbar Kontrol (HİK) uçağından Suriye'nin kuzeyinde harekata katılan kara ve hava kuvvetleri unsurlarının faaliyetlerini denetledi.

ZEYTİN DALI HAVA SAHASINI KONTROL ETTİ

Bölgedeki komutanlardan, yürütülen operasyonlar ve faaliyetler hakkında bilgi alan Akar, bu konuda gerekli direktifleri verdi.

Hulusi Akar'dan üç üniformayla üç farklı bölgede denetim
Komutanlar, Havadan İhbar Kontrol (HİK) uçağından Suriye'nin kuzeyinde harekata katılan kara ve hava kuvvetleri unsurlarının faaliyetlerini denetlerken

DOĞU AKDENİZ VE EGE HAVA SAHASINI DA İZLEDİ

Daha sonra beraberindeki kuvvet komutanlarıyla Ege Bölgesi'ne geçen Akar, HİK uçağından Doğu Akdeniz ve Ege Denizi'ndeki hava sahası kontrol faaliyetleri ile bölgede görev yapan Deniz ve Hava Kuvvetleri unsurlarının çalışmalarını denetledi.

Orgeneral Akar, bölgedeki komutanlardan, birliklerin faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

Hulusi Akar Gözetleme Koordinasyon Merkezi'nde VİDEO

AKDENİZ VE EGE'Yİ DENİZDEN DE GÖZLEMLEDİ

Ardından İzmir'e geçen Orgeneral Akar, Deniz Kuvvetleri Gözetleme Koordinasyon Merkezi'ndeki Modern Tespit, Teşhis ve Komuta Kontrol Sistemleri vasıtasıyla Deniz Kuvvetleri Komutanlığınca bölgede yürütülen çalışmalara ilişkin brifing aldı. Akar, burada da birlik komutanlarıyla görüştü.

Hulusi Akar'dan üç üniformayla üç farklı bölgede denetim

EGE ORDU KOMUTANLIĞINA ZİYARET

Orgeneral Akar ve kuvvet komutanları Ege Ordu Komutanlığında da inceleme ve denetlemelerde bulundu.

Hulusi Akar'dan üç üniformayla üç farklı bölgede denetim

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)