Kani Beko: Onlar eylemci değil sivil polisti

Kani Beko: Onlar eylemci değil sivil polisti

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, olaylı geçen 1 Mayıs değerlendirmesi için basın toplantısı düzenledi.

Kendisinin polis müdürleriyle Taksim'e çıkma konusunda konuşurken eylemci görünümlü sivil polislerin taş attığını ve provokasyon sonucu müdahale başladığına dikkat çeken Beko, “Provokatörler araya karışacak dendi, tek tip sırt çantası, mont ve şapka giyen eylemci görünümlü sivil polislerin Halasgargazi Caddesi'nde eylemcilerin arasına karıştığı fotoğraflarla belgelendi” dedi.

Kani Beko: Onlar eylemci değil sivil polisti

DİSK Başkanı: Provokatörler olmasa 1 Mayıs daha güzel olucak İZLE

"GÖZALTINA ALINANLARA İŞKENCE YAPILDI"

"Yapmak istediğimiz anmaya yönelik olarak dünyanın tanık olduğu barbarca bir saldırıya maruz kaldık. Ankara, İzmir ve bazı illerde de 1 Mayıs etkinlikleri polis şiddetine maruz kaldı. En az 266 kişinin İstanbul'da, 300'ü aşkın kişinin tüm ülkede gözaltına alındığı bugünkü medyaya yansımış durumda. Gözaltına alınan kişilere işkence yapılan yerlerden biri de Taksim karakoluydu ve bu da fotoğraflarla belgelendi. Bunlar arasında en az 4'ü kafa travması, bir kulak kesiği, bir kol kırığı, 15-20 gaz kapsülü ile yaralanma, bir göz kaybına yol açabilecek göz yaralanması var. Milletvekillerine yönelik şiddet görüntülerine tanıklık ettiniz.

Basın emekçileri olarak, bu terörü belgelememeniz için hedef alındınız. 12 haberci polisin saldırısı sonucu yaralanırken, 1 haberci gözaltına alındı. Sadece 1 Mayıs ile ilgisi olanlar değil 1 Mayıs'a katılmayanlar da iktidarın akıl dışı ve hukuk dışı yasağının bedelini ödedi. ‘Kamu düzeni' bahanesiyle bütün kenti felç eden faşist uygulamalar, 15 milyon İstanbulluya işkence çektirdi.

"SİLAHLAR HALKA YÖNELDİ"

Terör istihbaratı aldık” denilerek İstanbul polis terörünü gördüğünü söyleyen Beko, “Silah istihbaratı aldık dediler tüm İstanbul resmî ama hukuksuz bir şekilde halkına yönelen silahları gördü. Anlaşılan o ki İstanbul Valisi Mutlu kendini sadece AKP iktidarının ve etrafındaki patronların yolsuzluk ve hırsızlık düzenini korumakla görevli sayıyor. Şimdiden ilan ediyoruz ki 1 Mayıs meydanımızı er ya da geç kazanacağız, seneye de mutlaka Taksim'de olacağız. Bu daha başlangıç mücadeleye devam. Yaşasın 1 Mayıs. Bugünkü mevcut AKP hükümetine boyun eğmemizi bekliyorlarsa yanılırlar.

Bunlar şaşkın ördekler gibi. Çalışma Bakanı, İçişleri Bakanı ve Başbakan dün yaşanan devlet terörünü televizyondan izliyorlarmış. Daha sonra Başbakan ve Vali işçilerin 1 Mayıs kutlamasıyla ilgili mesaj göndermişler. Bu yüzsüzlüktür. Faruk Çelik Taksim'in açılmasıyla ilgili görüş belirtmeliydi.