Karayolları Genel Müdürü: İstanbul'u terk edin

Karayolları Genel Müdürü: İstanbul'u terk edin

Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan, köprüde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Turhan, bu süreçten etkilenmek istemeyen İstanbullular'a kent dışına çıkmayı tavsiye etti.

YOĞUNLUK TAVAN YAPTI

İstanbul'un en kritik ulaşım noktalarından Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde 3 ay boyunca sürecek çalışmaların startı verildi. Çalışmaların başlamasından bugüne kadar tam anlamıyla trafik kaosu yaşandı. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü güzergahında uzun kuyruklar oluşurken metrobüs hattında da yoğunluk tavan yaptı.

HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN

ÇALIŞMALAR AĞIR İLERLİYOR İDDİALARINA CEVAP

Çalışmalar hakkında detaylı bir açıklama yapan Kara Yolları Genel Müdürü Cahit Turhan, köprüde az sayıda personelin görev aldığı iddialarına da cevap verdi. Turhan, ‘Eğer Haziran ve Eylül ayları arasında bir yağışa yakalanmazsak, çiğlenme döneminde oluşan bir takım iklim şartları nedeniyle çalışmaların olmaması işin aksaması anlamına gelmiyor. Kuru yüzey şartlarında bu imalatın yapılması gerekiyor. Elimizden gelen en kısa sürede bu planlamayı yaptık. Havada aşırı bir yağış ve yoğun nemlenme saatlerinin kısa olması çalışma süresini kısaltacaktır. Nem oranı yüksek olursa ve yağış meydana gelirse köprünün temel yapısı olan çelik levhalar zarar görebilir. Tüm bu noktalar dikkat edilerek çalışmalar ilerliyor' diye konuştu.