Uluç: Volkan'ın yaptığı suç

Uluç: Volkan'ın yaptığı suç

Hıncal Uluç Fotomaç gazetesinden Bülent Can'a haftanın gündemini değerlendirirken birbirinden çarpıcı açıklamalar yaptı.

Aydınlar'ın Türkiye'den haberi yok Yaptıkları en iyi iş ertelemek

Durmadan vakit kazanmaya uğraşıyor. Ne için vakit kazanmaya uğraşıyorsun!

Hiddink ile olmayacağı baştan belliydi Grupta kalınca göndersene

Aydınlar, Hiddink'ten beter. Bu kadar zavallı federasyona hiçbir zaman sahip olmadık

Hırvatistan karşısında yeni bir mucizeye şahit olmak istedik ama bu defa olmadı.

İlk dakikada yediğimiz golün ardından dağıldık ve sahadan da 3-0 mağlup ayrıldık. Tek isabetli şut dahi çekemedik. Maçla ilgili neler söyleyeceksiniz? İki takım arasındaki fark bu denli büyük müydü?

Türkiye'de federasyon yok. Maçla ilgili söyleyeceğim laf bu... Türkiye'de futbol federasyonu yok.

Futbol Federasyonları, gökten inmiş kurumlar değildir. Prototip kurumlar değildir. Her ülkenin kendi koşulları, kendi bünyesi içinde oluşmuş kurumlardır.

Mehmet Ali Aydınlar'ınTürkiye'den haberi yok. Mehmet Ali Aydınlar ekibinin de Türkiye'den haberi yok. Mehmet Ali Aydınlar'ın baştan beri başarışla yaptığı bir tek şey var: "Ertelemek..."

Durmadan vakit kazanmaya uğraşıyorlar. Neye vakit kazanmaya uğraşıyorsun ki? Gücün bugün yetmiyorsa yarın da yetmeyecek. O zaman bırak...

Türkiye'de futbol federasyonu olsaydı, maçın bittiği dakikada o federasyonun başkanı, kameraların karşısına geçer; 'Hiddink'in görevinin sona erdiğini' ve Zagreb'e takımı 'falanca kişinin' götüreceğini açıklardı.

Sonra 'erteleme' geçerli olurdu. 'Hiddink ile işin nasıl biteceğini Zagreb'teki maçın ardından görüşeceğiz.

Takımın başına kimi getireceğimizi de belirleyeceğiz ama ben bu takımı Zagreb'e Hiddink ile göndermiyorum arkadaş' deseydi; Türkiye'ye Türk futboluna hakim bir adamın başımızda olduğuna ben inanırdım.

CÜNEYT'İN İTTİRİLMESİ GEREK

Bu Hiddink ile bu işin olmayacağı aylardan beri belliyken bu maça kadar ertelediler. Gruptan çıkamadığı zaman bitirsene işi!.. 'Hayır; play-off!..' Playoff'un daha birinci maçında, kendi sahamızda bittik, hâlâ erteliyor!..

Bu Hiddink ile hiçbir şey olmaz. Biliyor herkes... Bu Oğuz Çetin ile hiçbir şey olmaz. Biliyor herkes... Türkiye'ye gelme tenezzülünde bulunmayan milyonlarca euro'muzu olan Hiddink efendi, Oğuz Çetin raporlarıyla milli takım yönetiyor. Uzaktan kumanda ile...

Biz geçen hafta burada ne dedik; "Bu kenar yönetimi ile hiçbir şey olmaz.

Mucizeyi ancak çocuklar kafa kafaya verip, kendi aralarında kenetlenirse gerçekleştirir."

Bunu sağlayacak kim; federasyonun milli takımla ilgili görevlisi... Mesela Cüneyt Tanman... Cüneyt Tanman benim çok sevdiğim bir kişi... Dergide aylık olarak çalıştığım için sürekli Florya'ya giderdim. Derwall ve Mustafa Denizli arkadaşımdı. Cüneyt Tanman'ın ben bir gün öne çıktığını, öne atıldığını, 'Hadi arkadaşlar' dediğini hatırlamıyorum. Cüneyt ittirilmesi gereken bir adam zaten... Yapı olarak, karakter olarak...

Federasyon Başkanı, Hiddink'ten beter. Maç günü gelmiş. Kampa uğrayıp 'İyi bayramlar' dahi dememiş çocuklara...

Maçla ilgili açıklaması dahi yazılıydı!

O zaman bu takıma bu ruhu kim verecek?

Fizik yok da ruhla kazanacak.

Kim verecek?

KUPA STATÜSÜ DE DEĞİŞTİ

Milli takımda sanki her kafadan bir ses çıkıyor gibi... Bir başıboşluk var.

Federasyon olmazsa her şey başıboş olur. Türkiye'de federasyon yok. Her olay bunu gösteriyor. Ligle ilgili kararlar bunu gösteriyor.

Geçen hafta Türkiye Kupası statüsünü değiştirdi. Bu federasyon, 'Sezon ortasında statü değiştirilmez' kuralını dahi bilmiyor. O kadar cahiller... Kulüplerle ve insanlarımızla durmadan alay ediyorlar. Kasım ayında, Türkiye Kupası statüsü değiştirilir mi? Herkes hesabını, kitabını ona göre yapmış.

İnanılır gibi değil...

15 gün evvel play-off statüsünü değiştirdiler.

Bunların ne yapacağı belli değil. Türkiye bu kadar zavallı bir federasyona hiçbir zaman sahip olmadı.

Ben bunların nelerine inanayım şimdi... 'Aralık ayında play-off kaldırılmıştır' demeyeceklerini nereden bileyim!..

Şubat ayında şöyle bir karar çıkabilir: 'Türkiye Kupası'nı da iptal ettik.

Play-off'a kalan takımlar, Türkiye Kupası yarı finali oynayacaklar' diyebilirler!

Ben böyle bir şey görmedim. Bunca yıldır gazetecilik yapıyorum, ben hayatımda böyle bir federasyon görmedim.

Medyamız da hiçbir şey yokmuş gibi...

Yahu şu play-off ve Türkiye Kupası statülerinin bu zamanda değişmesinden sonra yer yerinden oynamalıydı.

Bu federasyonun başkanından her bir üyesine kadar kaçacak delik aramalıydı. Medya da öyle bakıyor.

OĞUZ HER DEVRİN ADAMI

Gökhan Gönül'den başlayarak savunmada çok büyük hatalar vardı.

Maça bakmanın alemi yok. Hiç gereği yok.

Generale, "Savaşı niye kaybettik?" diye sormuşlar. "Cephanemiz yoktu" demiş. Bundan sonra o savaş irdelenmez.

Teknik yönetimi, federasyonu olmayan takımdan ne bekleyeceksin ki!..

Gökhan Gönül hatalar yapıyor. Gökhan Gönül'ü kim oynatıyor? Hiddink'in haberi yok. Oğuz Çetin buradan rapor yazıyor. Fenerbahçe'nin en kötü oyuncusu... Fenerbahçe'nin en iyi oyuncusu Caner kenarda oturuyor, en kötü oyuncusu oynuyor.

Sezon başından beri Fenerbahçe seyircisinin yüreğini hoplatan Volkan kalede; harikalar yaratan Tolga yok. Yedekte bile yok Tolga... Oğuz Çetin öyle rapor yazıyor çünkü... Oğuz Çetin o kadar anlıyor!

Oğuz Çetin'in bu işten anlamadığını, Oğuz Çetin'in başka hesapları olduğunu bütün Türkiye biliyor. Ama hocaları gönderiyoruz, Oğuz orada duruyor.

Nasıl duruyorsa!..

Her devrin, herkesin adamı... Niye; çünkü sessiz... Saman altından bütün işleri yürütüyor.

* * *

DEHAYA BAK!..

İlginç bir istatistik var aslında belki de ondan konuşabiliriz. Maçta yüzde 69 topla oynamışız ama buna karşılık isabetli tek şutumuz yok ve kalemizde de 3 gol birden gördük.

Oğuz Çetin dehamız maçtan evvel bir açıklama yaptı: "Amacımız gol yemeden kazanmak" dedi. Birinci dakikada golü yiyerek başladık.

Hazırlanışa bak; "Gol yemeden maçı kazanacağız." Ve ilk şutumuzu kendi sahamızda 22. dakikada attık! İlk 45 dakikadaki şut sayımız; iki... Artık bunun konuşulacak, tartışılacak yanı yok.

Ama tekrar söylüyorum; Hiddink ile Oğuz'dan ne bekliyorsun ki?

Tanman maçtan evvel bir kere ağzını açtı, bu teknik ekibi savunmak için... Takımı değil, ekibi!..

ÇADIR BULAMIYORUZ

Hırvatistan cephesine bakarsak; Hırvatları nasıl buldunuz? İstedikleri gibi oyunu kontrol ettiler.

Topla fazla oynamadılar ama 3 golü atıp gittiler. Maça iyi hazırlandıklarını söyleyebilir miyiz?

1- Hırvatistan, bir defa Yunanistan'ı geçemeyen bir takım.

2- En iyi ikinci olmayı başaramayan bir takım.

Yani, Hiddink'in gözünde büyüttüğü gibi bir takım değil. Öyle olsa giderdi. Niye play-off oynasın? Yani 'Hiddink efendi, Hırvatistan'ı sen gözünde büyütüyorsan, Avrupa Şampiyonası Finalleri'ne kalmayı nasıl düşünüyorsun?' demezler mi adama? Avrupa Şampiyonası Finalleri'ne kalmayı aklından geçirmeyen bir adama bu kadar para verilir mi? Hiddink ve ekibinin Türkiye'ye maliyetine lütfen bakın.

Bu millet o kadar zengin değil.

Ama biz hesap sormayı bilmiyoruz.

Turgay Demirel'e verilen 28 milyon liranın hesabını kimse sormadığı gibi bu Hiddink'e verilen bilmem kaç milyon liranın hesabını da kimse sormuyor! Ondan sonra Van'a çadır bulamıyoruz.

* * *

HERKES İNANMIŞTI

Hırvatistan ile oynanmamış bir maçımız daha var ama kimse de umut yok gibi... Xamax maçını 3-0 kaybettik.

Maçtan çıkıyoruz. Bizi otele getirecek otobüsler arka arkaya duruyor.

Önde G.Saray takımının oturacağı otobüs; arkada da gazetecilerin ve taraftarların... Didier Six de maça gelmiş. "Oo, Hıncal" dedi sarıldık falan... "Çok kötü oldu. Daha ilk maçta bu kötü takıma elendik" dedi. "Bak kendi sözlerinle çelişkiye düşüyorsun. Bu kötü takım bize 3 attıysa biz bu takıma 5 atarız" dedim elimle de 5 işareti yaparak.

O sırada Alp Yalman geldi "Ne konuşuyorsunuz?" diye." Söylediklerimi ona da aktardım. "Aynı fikirdeyim" dedi Alp bana...

İkinci başkan o zaman...

Ona "O zaman otele gider gitmez futbolcuları topla... Hepsi moral bozukluğu içinde. Onlara anlat ki biz bu kötü takıma İstanbul'da 5 atarız" dedim. Alp Yalman dönüşte o toplantıyı yaptı otelde... Mustafa Denizli takımı topladı; "Arkadaşlar, bu iş bitmedi" dedi.

GALİBA BİZE 5 ATACAKLAR

Maç 3-0 iken maçı İtalyanca anlatan İsviçreli spiker (Delillerden biliyorum. Maçta hiçbir olay olmadığını anlatıyor. O da Galatasaray'ın delillerinden biri olarak verildi mahkemeye) diyor ki "Shereton otellerinden stadyuma gelene kadar kenarda halk bize elleriyle 5 işareti yapıyordu, galiba da yapacaklar."

Düşünebiliyor musun öyle inanılmış, 5 olacağına... Takımı geç yolun kenarındaki insanlar dâhil inanmış. Mustafa Denizli cezalı, parmakların arkasından seyrediyor maçı, 5-0 bitti maç.

İnanırsan 3-0 geçilmeyecek bir sonuç değil. Ama Hırvatistan maçının ardından inanmış ferdi vahit var mıydı Türkiye'de?

İşin henüz bitmediğini söyleyen bir tek kişi var; Hırvatistan'ın teknik direktörü!.. O söylüyor sadece düşünebiliyor musun?

Bu ayıp yeter Türkiye'ye... Konuşan bütün Türkler, Hiddink dâhil 'İşin bittiğini' ifade ederken bir tek Hırvatistan Teknik Direktörü "Henüz bitmedi. Daha önümüzde bir maç var" diyor.

Henüz bitmedi diyen tek kişi Bilic. Türkiye'nin haline bak!..

* * *

VOLKAN'IN YAPTIĞI SUÇ

Seyirciyi tahrik etmek suç. Eliyle işaret yaptı, küfür etti. Halk sahaya inse ne olacaktı! Sporda Şiddet Yasası'nı niye çıkardık biz!

Türk Telekom Arena'da kaleci Volkan Demirel ile seyirciler arasında yaşanan gerginlikle ilgili neler söyleyeceksiniz? Galatasaray seyircisi suçlanıyor. Siz bu iddiaya katılıyor

musunuz

Türk Telekom seyircisi, 'bilmem ne seyircisi' diye bir seyirci yok.

Kimse abartmasın.

Volkan'ın yaptığı suç... Yönetmeliklerde yazıyor. Seyirciyi tahrik etmek suç! Volkan ceza heyetine verilmesi lazım.

Takım 3-0 yeniliyorsa, takımın en kötü oyuncularından biri de kaleciyse o kaleci yuhalanır arkadaş... Dünyanın her yerinde yuhalanır. Brezilya takımı yenildiği zaman, teknik direktörü dâhil, sahadan kadın kılığında kaçtıklarını biliyorum. Futbol tarihinde bunlar var. Dünyanın her yerinde yuhalanır.

FUKARAYA UYGULUYORLAR

Sen armut gibi goller ye ondan sonra seyirciye "O. çocukları" de!..

Elinle kapak işaretleri yap!..

Volkan'ın yaptığı Sporda Şiddet Yasası'na aykırı. Savcılar harekete geçmeli; sadece federasyon değil. Bu ülkede bir kanun var çünkü... O kanunu yürütecek adam da savcı...

Halk sahaya inseydi ne olacaktı?

Oradaki Fenerliler, Volkan'ı korumak için ötekiler Volkan'a kızmak için birbirine girseler; 5 ölü 27 yaralı olsaydı ne olacaktı? O yasayı niye çıkardık biz?

Yasalar iş olduktan sonra ceza vermek için değildir. Yasalar önleyicidir.

Uygulanacağını bilirsen korkarsın.

Ama bunlar yapılıyor, yapılıyor ama uygulanmıyor. Yasa orada duruyor rafta... Çatladıkkapı'da bir fukara bulurlarsa ona uyguluyor ama milli takımda Fenerbahçe'nin kalecisi Volkan bütün tribünlere küfür ediyor, eliyle işaretler yapıyor, tahrik ediyor...

Alenen suç işliyor, alenen disiplin kurallarını da hiçe sayıyor. PFDK'ya da sevki lazım. Hayır, Zagreb'e gidiyor milli takımla beraber.

Türkiye'de federasyon yok.