Eczacıbaşı VitrA Şampiyonlar Ligi'nde finalde

Eczacıbaşı VitrA Şampiyonlar Ligi'nde finalde

Bu kulvarda 35 yıl sonra yeniden final oynama hakkı elde eden Eczacıbaşı VitrA, yarın şampiyonluk için İtalya'nın Unendo Yamamay ekibi ile karşılaşacak.

Müsabakaya iyi başlayan taraf olan Eczacıbaşı VitrA, file önünde iyi savunma yapamayan VakıfBank karşısında ilk teknik molayı 8-3 önde geçti. Maçın kontrolünü elinde tutan ve rakibinin farkı kapatmasına izin vermeyen turuncu-beyazlılar, ikinci teknik molaya ise 18-10 galip durumda girdi. VakıfBank'ın oyunda dengeyi bulmasına karşın, Eczacıbaşı VitrA seti 25-22 kazanarak 1-0 öne geçti.

İkinci sette oyuna ağırlığını koyan taraf VakıfBank oldu. İlk sette yapılan hataların aksine file önünde daha iyi bir savunma yapan sarı-siyahlılar, ilk teknik molayı 8-6, ikinci teknik molayı ise 16-12 önde geçti. Son bölümde performansını daha da artıran VakıfBank, seti 25-16 kazanarak skoru eşitledi: 1-1.

Eczacıbaşı VitrA, üçüncü sete iyi başlayan taraf olurken, ilk teknik molayı 8-5 önde geçti. Oyunda farkı 5 sayıya (12-7) kadar yükselten turuncu-beyazlılar, ardından VakıfBank'ın üst üste gelen sayılarını önleyemeyince skor eşitlendi (13-13). Ancak ikinci teknik molaya 16-14 yine VakıfBank'ın üstünlüğünde girildi. Sarı-siyahlılar, Son bölümde 22-18 gerideyken üst üste aldığı 4 sayıyla skoru eşitlese de, Eczacıbaşı VitrA bu seti 25-22 kazanarak 2-1 öne geçti.

VakıfBank, file önünde beklentilerin altında bir performans ortaya koyarken, dördüncü sette hızını kesmeyen Eczacıbaşı VitrA, ilk teknik molayı 8-3, ikinci teknik molayı ise 16-11 üstün geçti. Bu seti de 25-22 galip tamamlayan Eczacıbaşı VitrA, maçı 3-1 kazanarak finale yükseldi.

VakıfBank: 1 - Eczacıbaşı VitrA: 3

Salon: Azoty Arena

Hakemler: Aliaksandr Piasetski (Belarus), Susana Maria Rodriguez Jativa (İspanya)

VakıfBank: De Kruijf, Naz Aydemir Akyol, Gözde Sonsırma, Rasic, Sheilla, Vasileva (Gizem Karadayı, Güldeniz Önal Paşaoğlu, Costagrande, Çağla Akın, Gizem Örge)

Eczacıbaşı VitrA: Larson, Poljak, Asuman Karakoyun, De La Cruz, Fürst, Neslihan Demir Güler (Gülden Kuzubaşıoğlu, Şeyma Ercan, Nilay Özdemir, Gözde Yılmaz, Büşra Cansu)

Setler: 22-25, 25-16, 22-25, 22-25

Süre: 113 Dakika (29,25,30,29)

35 YIL SONRA FİNALDE

Voleybol DenizBank Kadınlar CEV Şampiyonlar Ligi Dörtlü Final'deki ilk maçında bir diğer Türk ekibi VakıfBank'ı 3-1 yenen Eczacıbaşı VitrA, bu kulvarda 35 yıllık hasretine son verdi.

Devler Ligi'ndeki ilk finalini, 1979-80 sezonunda Çekoslavakya temsilcisi Rude Hvezda Prag'a karşı oynayan ve rakibine kaybederek ikincilikte kalan Eczacıbaşı VitrA, aradan geçen 35 yılın ardından Avrupa voleybolunun bir numaralı organizasyonunda şampiyon olabilmek için ikinci kez sahada yerini alacak.

Daha önce Şampiyon Kulüpler Kupası ve Şampiyonlar Ligi'nde 7 kez son 4 takım arasına kalan Eczacıbaşı VitrA, hiç şampiyonluk elde edemezken, en iyi derecesi ise 1980 yılı organizasyonundaki ikinciliği oldu.

Eczacıbaşı VitrA, "Devler Ligi"ni 2000 yılında 3'üncü, 1984, 2001, 2002, 2009 ve 2014 yıllarında ise 4. sırada tamamladı.

Avrupa kupalarındaki tek şampiyonluğunu, 1999 yılında Kupa Galipleri Kupası'nı kazanarak elde eden Eczacıbaşı Vitra, Avrupa kupası kaldıran ilk Türk voleybol takımı olma unvanını da elde etti.

Eczacıbaşı Vitra, 1993 yılında CEV Kupası'nı 2'nci, 2005 yılında da Top Teams Kupası'nı 3'üncü olarak tamamladı.

RAKİP İTALYAN EKİBİ UNENDO YAMAMAY

Turuncu-beyazlılar, DenizBank Kadınlar CEV Şampiyonlar Ligi Dörtlü Final'in ikinci gününde yarın İtalya temsilcisi Unendo Yamamay'a karşı şampiyonluk maçına çıkacak.

Eczacıbaşı VitrA, bugün ev sahibi Chemik'i 3-0'lık skorla rahat bir şekilde geçen Unendo Yamamay ile TSİ 19.00'da karşı karşıya gelecek.

VAKIFBANK'TA HAYAL KIRIKLIĞI

Dörtlü Final'e şampiyonluk hedefiyle gelen ve favori olarak gösterilen VakıfBank, günü hayal kırıklığıyla kapattı.

Geride kalan sezon Bakü'de düzenlenen organizasyonun yarı finalinde Eczacıbaşı VitrA'yı mağlup ederek finalist olan VakıfBank, şampiyonluk kupasını Rus ekibi Dinamo Kazan'a kaptırırken, bu sene ise henüz yarı finalde şampiyonluk şansını kaçırmış oldu.

Şampiyonlar Ligi'nde 2 şampiyonluğu bulunan VakıfBank, yarın TSİ 16.00'da ev sahibi Chemik'e karşı üçüncülük maçına çıkacak.