Şevval Sam Japonca şarkı söyleyecek

Çıkardığı arabesk albümle dikkat çeken Şevval Sam, Aya İrini'de vereceği konserde Japonca bir şarkı seslendireceğini açıkladı.

Çıkardığı 'Has Arabesk' adlı albümüyle, piyanist Fazıl Say'ın başlattığı arabesk tartışmalarının ortasında kalan Şevval Sam, Japonca şarkı söyleceğini açıkladı. Karadeniz türküleri ve arabesk şarkıları kendine has yorumuyla seslendiren Sam, önümüzdeki günlerde Aya İrini'de vereceği konserde ilk kez Japonca bir şarkı seslendirecek. Ünlü şarkıcı, 'Konserlerimde ve albümlerimde değişik konseptler yaratmayı seviyorum. Aya İrini'de Japonca okuyacağım. Ben yalnızca alaturkacı, türkücü ya da arabeskçi değilim. Her türlü müziği seviyorum' diye konuştu.

O DA 'SAY'DIRMIŞTI

Albümünde 'Bir Kulunu Çok Sevdim', 'Yalnızım Dostlarım', 'Yağmurun Sesine Bak' ve 'Annem' gibi arabesk şarkılar söyleyen Şevval Sam, Fazıl Say'ın 'Arabesk yavşaklığından utanıyorum' şeklindeki sözlerine büyük tepki göstermişti. Sam, 'Türkiye'nin aydınlık ve çağdaş bir müziği olmadığını söyleyen bir kişi, aydınlık ve çağdaş bir insan değildir. Bu bir tespit değil, hakaret! Kendisi önyargılı olarak iyi müzik-kötü müzik ayırımı yapıyor, ama bu müziğin de iyi ve kötü örnekleri var' demişti.