ABD Büyükelçisi John Bass Hürriyet'i ziyaret etti

John Bass Hürriyet'e yaptığı ziyaret kapsamında, Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı ve Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin'le görüştü, geçmiş olsun dileklerini iletti.

ABD Büyükelçisi John Bass Hürriyet'i ziyaret etti

BURADA OLMAKTAN ÇOK MUTLUYUM

Yazı işlerini de ziyaret eden Bass, burada yaptığı konuşmada, "Meslektaşlarım; burada, bana göre demokratik bir toplumda olan en önemli şeylerden birini yapıyorsunuz. Bu yüzden burada olmaktan çok mutlu olduğumu söylemek istiyorum" dedi.

GAZETECİLİK DEMOKRASİ AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ

ABD Büyükelçisi, "Parçası olduğunuz meslek, demokratik toplumlarda demokrasinin niteliği ve canlılığı açısından inanılmaz önemli. Toplumda olup bitenler ve toplumun karşılaştığı zorluklar hakkındaki bilgi ve düşünceleri, vatandaşlarınıza aktarıyorsunuz" diye konuştu.

ABD Büyükelçisi John Bass Hürriyet'i ziyaret etti

Bass, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizim açımızdan; basın ve ifade özgürlükleri; evrensel haklar arasındadır ve sağlıklı, canlı ve demokratik toplumların temel unsurlarındandır. Bu hakların demokratik toplumlarda ne kadar önemli olduğunu ve bu hakların özgürce kullanılması gerektiğine ne kadar güçlü bir şekilde inandığımızı göstermek için buradayım."